Galgo Save Belgium

 Galgo SaveAdoptieActueelHelp Ons

Onze ProjectenGalgo Nieuws   

Site Fr

Gastenboek

Onze folder

Adoptie formulier


Laatste update op

10 juli 2017


Nieuws 2017

 Agenda

volgende wandeling :

zondag 27/8/2017 wandeling in Staden


Onze projecten:

* Galgo Save Project !!!

We hebben jullie hulp nodig !


Wij zamelen in :

* hulpgoederen voor de Spaanse asielen

* eurocentjes

* breiwol

* plastiek dopjes

* inktpatronen


 

Oproep aan onze adoptanten !

 Gezocht: foto's van jullie galgo's voor onze kalender 2018 !

We vragen foto's van goede / scherpe kwaliteit en van groot formaat (MB), geen verkleinde foto's  (die zijn niet bruikbaar).

Jullie kunnen jullie foto's doorsturen
tem 30/07/2017 met vermelding van de naam van jullie galgo + zijn/haar naam van in Spanje (indien jullie de naam hebben veranderd) + datum adoptie

naar volgend mailadres =>
sabine@galgosavebelgium.be

Alvast bedankt voor jullie medewerking.

 


07-2017 : Galgo Save Project => Overzicht 06/2017 !

06-2017 : We hebben 507 euro ontvangen dankzij Johan Vroman !

06-2017 : Giften mei => 1050 euro voor Pantera, Tizona, Dama, Apolo en Trébol van Recal en Suka, Casi van Plasencia !

06-2017 : Aankomsten en adopties juni 2017 !

 Meer nieuws  => Nieuws 2017


Welkom bij Galgo Save Belgium


Galgo Save Belgium is een Belgische organisatie die zich (sinds maart 2006) bezighoudt met het redden van windhonden in Spanje. De windhonden die onze organisatie onder haar vleugels neemt, van de jachtraces waar veel geld op het spel staat (dit zijn Galgo’s). Omdat het voor hun eigenaars veel rendabeler is om “nieuwe” honden te fokken, worden de Galgo’s na één of hoogstens twee seizoenen afgedankt. Ze worden dan “bedankt” en gestraft in functie van hun prestaties.

Hun dood is daarom des te gruwelijker en langzamer naargelang ze slecht gewerkt hebben,  de inspiratie van hun beulen is onuitputtelijk: ophangen, in brand steken, laten verhongeren, doodschieten, in waterputten gooien, neus en oren afknippen,…..(klik hier voor foto’s)

 

Galgo Save Belgium werkt samen met verschillende asielen in Spanje. Veel van onze galgo’s komen uit dodingstations, dit zijn een soort van asielen waar alle honden na 10 of 20 dagen op een gruwelijke wijze worden afgemaakt. Deze dodingstations worden ook gesubsidieerd door de overheid. Het is hun beleid om af te rekenen met straathonden en afgedankte honden.

Vele 10.000 den honden komen er elk jaar terecht. Gelukkig zijn er ook mensen in Spanje die hun het lot van deze honden aantrekken. Ze proberen om zoveel mogelijk honden te redden uit deze hel en hen een nieuwe thuis te geven. Dit is vaak een heel moeilijke opdracht.  Ons  doel is dan ook om vanuit België de Spaanse asielen te ondersteunen in hun werk voor deze kansloze dieren door financiële of materiële hulp te bieden.

Wij hopen dat we op een dag kunnen vaststellen dat wij ons werk kunnen stoppen. Tot die tijd strijden wij voor de rechten van de Galgo’s in Spanje en zoeken wij adoptiegezinnen in België. Mensen die bereid zijn om de Galgo, met haar zachtaardige en liefdevolle karakter een ideaal huisdier, in het gezin op te nemen.

 

Op onze website kunt u alles lezen over ons werk, onze evenementen en projecten, wandelingen, hoe u een galgo kunt adopteren, hoe u ons kunt helpen en het laatste nieuws uit galgoland.  

Galgo Save Belgium Team


 

 

...'  

  © Copyright vzw Galgo Save Belgium asbl

  www.galgosavebelgium.be   All Rights Reserved. 2008