Galgo Save Belgium

 Galgo SaveAdoptieActueelHelp Ons

Onze ProjectenGalgo Nieuws   

Site Fr

Gastenboek

Onze folder

Adoptie formulier


Laatste update op

17/3/2018


Nieuws 2018

 


Volg ons ook op facebook 


Agenda

volgende wandeling :

zondag 1/4/2018 paaswandeling in Wervik


Onze projecten:

* Galgo Save Project !!!

We hebben jullie hulp nodig !


Wij zamelen in :

* hulpgoederen voor de Spaanse asielen

* eurocentjes

* breiwol

* plastiek dopjes

* inktpatronen

Inzamelpunten


 

******************************

03-2018 1200 euro voor Princesa, Elvis, Tarsis en Dama

02-2018: Galgo Save Project => Jaaroverzicht 2017

We zijn wel heel fier dat we in 2017 dankzij jullie steun en onze vrijwilligers van SAM in Merida, maar liefst 22 galgos konden redden en klaarmaken voor adoptie. Dit is een prachtig resultaat voor ons Galgo Save Project !

Dit zijn de 22 gelukkige galgos:
Whisky, Troni, Kaiser, Valkiria, Lio, Arizona, Porri, Pelusa, Tiffany, Saeta, Culebra, Correo, Mulata, Canuto, Kira, Esquiva, Jazmin, Africa , Freya, Laura, Shirin en Bali.

Whisky, Troni, Kaiser, Valkiria, Lio, Arizona, Pelusa, Tiffany, Saeta, Culebra,  Mulata, Canuto, Kira, Esquiva vonden al een liefdevolle thuis in België.

Freya, Africa, Correo en Jazmin komen in februari naar België

 Porri, Laura, Shirin en Bali zoeken nog een familie.

We hebben voor hen in totaal 8886,50 euro betaald.

3909,5 euro hebben we besteed aan dierenartskosten (vaccins, sterilisaties / castraties, chips, paspoorten, bloedtesten, ontwormingen,.... waaronder ook enkele operaties )

4977 euro hebben we betaald aan verschillende hondenpensions. Zodat onze geredde galgos op een veilige plek verbleven totdat ze konden overkomen naar België.

We willen al onze sponsors hartelijk bedanken voor hun steun in 2017. Hopelijk kunnen wij ook op jullie blijven rekenen in 2018 ! 

Samen hebben we 22 galgos kunnen redden van de dood en hen een beter leven gegeven. 

BEDANKT !!!

******************************

02-2018: Galgo Save Project =>  Overzicht 01/2018

02-2018: Aankomsten en adopties februari 2018 + vertrek hulpgoederen !

 

 Meer nieuws  => Nieuws 2018


Welkom bij Galgo Save Belgium


Galgo Save Belgium is een Belgische organisatie die zich (sinds maart 2006) bezighoudt met het redden van windhonden in Spanje. De windhonden die onze organisatie onder haar vleugels neemt, van de jachtraces waar veel geld op het spel staat (dit zijn Galgo’s). Omdat het voor hun eigenaars veel rendabeler is om “nieuwe” honden te fokken, worden de Galgo’s na één of hoogstens twee seizoenen afgedankt. Ze worden dan “bedankt” en gestraft in functie van hun prestaties.

Hun dood is daarom des te gruwelijker en langzamer naargelang ze slecht gewerkt hebben,  de inspiratie van hun beulen is onuitputtelijk: ophangen, in brand steken, laten verhongeren, doodschieten, in waterputten gooien, neus en oren afknippen,…..(klik hier voor foto’s)

 

Galgo Save Belgium werkt samen met verschillende asielen in Spanje. Veel van onze galgo’s komen uit dodingstations, dit zijn een soort van asielen waar alle honden na 10 of 20 dagen op een gruwelijke wijze worden afgemaakt. Deze dodingstations worden ook gesubsidieerd door de overheid. Het is hun beleid om af te rekenen met straathonden en afgedankte honden.

Vele 10.000 den honden komen er elk jaar terecht. Gelukkig zijn er ook mensen in Spanje die hun het lot van deze honden aantrekken. Ze proberen om zoveel mogelijk honden te redden uit deze hel en hen een nieuwe thuis te geven. Dit is vaak een heel moeilijke opdracht.  Ons  doel is dan ook om vanuit België de Spaanse asielen te ondersteunen in hun werk voor deze kansloze dieren door financiële of materiële hulp te bieden.

Wij hopen dat we op een dag kunnen vaststellen dat wij ons werk kunnen stoppen. Tot die tijd strijden wij voor de rechten van de Galgo’s in Spanje en zoeken wij adoptiegezinnen in België. Mensen die bereid zijn om de Galgo, met haar zachtaardige en liefdevolle karakter een ideaal huisdier, in het gezin op te nemen.

Op onze website kunt u alles lezen over ons werk, onze evenementen en projecten, wandelingen, hoe u een galgo kunt adopteren, hoe u ons kunt helpen en het laatste nieuws uit galgoland.  

Galgo Save Belgium Team

...'  

  © Copyright vzw Galgo Save Belgium asbl

  www.galgosavebelgium.be   All Rights Reserved. 2008