Galgo Save Belgium

Galgo Save Adoptiemenu Actueel Help Ons Onze Projecten

Terug

Esperanza => in een afvalcontainer gesmeten als afval !

update 26/08/2011

 

28/04/2011
 

Collega's van de vereniging El Albergue " van Sevilla, kregen vandaag informatie van iemand die vertelde dat er een hond in de afvalcontainer lag.  
Toen ze er naartoe gingen  in de wijk "Las Dos Hermanos in Portada," en informeerden, zeiden de buren dat zij waarschijnlijk dood was, want zij had heel de nacht gehuild en nu was zij stil. Maar ze bleef kijken in containers en in een zwarte zak met de snoeiresten, hebben ze deze kleine galga gevonden, koud en stijf. Ze opende haar ogen en keek hen aan in haar doodstrijd. 


 

 

Ze hebben haar meegenomen naar de dierenarts niet wetende of ze haar konden redden, en nu vechten ze voor haar. Deze arme, mishandelde galga probeert te herstellen met serum en totale rust.
De galgueros stoppen niet met moorden en de maatschappij rondom hen doet niets voor een hond, die
vanuit een afvalcontainer om hulp roept, te redden.             Wat is erger?
Hoe lang zullen we kunnen verdragen dat men een hond weggooit alsof het afval is? Wie heeft deze galga weggegooid? Niemand? De galgueros en hun verdedigers zullen zeker zeggen dat zij het niet gedaan hebben, dat de hond zelf in de zak onder de takken gaan liggen is om zich te verbergen en zelfmoord te plegen als er geen lucht meer in de plastic zak zou zijn.

 

Ik moet deze foto's tonen want men moet ons niet voor dommeriken nemen. Dit is wat de galgueros doen, hun honden als vuil behandelen.
Ik weet niet welke woorden te kiezen voor collega's van El Albergue ": dank dat u op zoek gegaan bent naar deze hond, dat u haar gevonden hebt en er alles aan doet om haar leven te redden.
Ze hebben mij niet verteld welke naam ze haar gegeven hebben, maar ik zou haar Esperanza (Hoop) willen noemen, omdat ik wens dat dit vandaag zou stoppen.

 

 

Update 29/04/2011

 

Dit is de toestand van Esperanza op dit ogenblik (zie foto’s): opgenomen in het ziekenhuis met een baxter en vrijwel volledig immobiel. Ze is bedroefd en klaagt af en toe, maar ze toont dat ze een vechtertje is. Deze namiddag zullen we haar meenemen naar een ziekenhuis gespecialiseerd  in traumatologie (letsels) om een volledig medisch onderzoek te doen, want we vermoeden dat ze een letsel aan de heup of de wervelkolom heeft. We konden het niet eerder doen omdat haar toestand te kritiek was.

Deze namiddag hebben we Esperanza meegenomen naar het gespecialiseerd ziekenhuis en ze heeft gelukkig niets gebroken. Ze heeft echter een zeer harde klap op de ene kant van haar kop gekregen, die de dood had kunnen veroorzaken in enkele uren. Op dit ogenblik kunnen we alleen hopen om te zien hoe ze evolueert. Ze is in het ziekenhuis gebleven en ze krijgt de best  mogelijke zorgen om te herstellen. Wij hopen van ganser harte dat ze beter zal worden, want dit kleine, graatmagere, letterlijk in de vuilbak gegooide galgameisje klampt zich vast aan het leven met al haar krachten.  We denken dat ze aangereden is door een wagen en dat ze minstens een week bewegingloos gelegen heeft, zonder eten of drinken. Ze heeft zweren over heel haar lichaam en haar toestand is heel erg kritiek.

 

 

Update 30/04/2011:

Esperanza is nog steeds in het ziekenhuis. Vanmorgen hebben ze een echografie gedaan en een volledige en grondige analyse. Gelukkig is het resultaat van beide onderzoeken binnen de normale waarden. Ze heeft eindelijk gegeten en gedronken, maar haar toestand blijft zeer ernstig. We weten nog niet hoe de klap op haar kop zal evolueren, noch welke andere gevolgen er zullen blijven. Als alles goed gaat, zal men begin volgende week een scan nemen en dan zullen we iets meer weten. Ze heeft gelukkig geen schedelbreuk en dat is toch positief. Het lijkt wel of dit kleintje voorbestemd is om te leven.

 

 

Update 01/05/2011                                                                                    

Esperanza is nog altijd in het ziekenhuis. Ze verdraagt het voedsel en het water, hoewel ze vandaag diarree had. Hopelijk is dit enkel een reactie te wijten aan het feit dat ze gedurende vele dagen zonder eten gebleven is. Ze is stabiel en rustig.

  

Update 03/05/2011

Wij delen met u enkele foto's van Esperanza, van het ziekenhuis waar ze is opgenomen.


De dierenartsen zeggen dat er een lichte verbetering is, maar ze is zo zwak dat ze enkel haar kopje kan bewegen.
Op de foto's, kunnen we zien hoeveel verwondingen ze heeft, waarschijnlijk veroorzaakt door het asfalt.

 


Haar blik is echter veranderd. Ze heeft niet langer dat uiterlijk van gruwel en wanhoop zoals bij aanvang.

 


Er is nog een lange weg te gaan maar elke dag hebben we meer hoop dat deze kleine galga geleidelijk herstelt.

 

 

Update 06/05/2011


De CT-scan bracht gisteren aan het licht dat de tweede halswervel van Esperanza gebroken is en toont kleine stukjes bot die vastzitten in het beenmerg. Het is een zeer ingewikkeld letsel dat niet kon worden gezien door de RX.
Afgelopen nacht was ze rustig, ze kreeg pijnstillers. Vandaag net na de middag zal ze geopereerd worden. Het is een uiterst delicate operatie, maar we denken dat ze zou willen dat we het proberen, ze vecht met al haar krachten en wij geloven dat ze het zal halen. Met de hulp van vele mensen, die ons financiële ondersteuning bieden en samen met Galgos 112, geven we haar die kans. Ze is in goede handen en als dit letsel herstelbaar is, zullen zij hun uiterste best doen om haar haar mobiliteit terug te geven..
We zullen u de resultaten van de operatie meedelen zo snel als we ze ontvangen.

 


Om 19.30 uur, heeft Esperanza de operatiezaal verlaten. Ze leeft, maar blijft onder toezicht.

Het is een zeer delicate operatie geweest. Men heeft naalden geplaatst en ook chirurgisch cement om de gebroken wervel te reconstrueren. De prognose is nog onder voorbehoud, zeker tot morgen want ze is nog niet buiten levensgevaar. Ze heeft een gecompliceerde ingreep ondergaan en haar gezondheid is zeer zwak.

 Als ze morgen goed is, zal men dagelijks haar evolutie controleren en dit gedurende een periode van 10 dagen. Waarschijnlijk zal men over enkele dagen opnieuw een CT-scan moeten nemen om te zien of haar ruggenmerg vrijgemaakt is.

Wij willen iedereen bedanken voor de kracht die jullie aan Esperanza gegeven hebben. Het heeft natuurlijk ook geholpen dat ze, op dit ogenblik, kan rusten. We willen speciaal onze medewerkers en vrienden vernoemen. Zonder hen zouden we onmogelijk levens, zoals dat van Esperanza, kunnen redden. En ook iedereen die Esperanza financieel ondersteund heeft, evenals het veterinaire team dat onze kleine vriendin verzorgd heeft.


Update 07/05/2011:

Esperanza is de nacht doorgekomen met veel pijn, maar ze leeft nog. Deze morgen heeft ze het hospitaal verlaten en herstelt ze bij een opvanggezin. Zij moet op krachten komen en de prognose is echt onder voorbehoud. Haar leven is gered maar we zullen pas over enkele dagen weten hoe ernstig het letsel aan het ruggenmerg is. Wij zijn vol vertrouwen dat het vanaf nu beter zal gaan.

Update 09/05/2011
Esperanza blijft stabiel in verhouding met de ernst van haar toestand. We zullen pas over enkele dagen weten of het ruggenmerg al dan niet vrijgemaakt is en of de ingreep dan ook succesvol geweest is en ervoor zal zorgen dat Esperanza kan beginnen aan een langzame herstelperiode. Momenteel kunnen we geen nieuwe informatie meer geven. Wij zullen jullie op de hoogte houden van haar evolutie telkens als Esperanza bij de dierenarts is geweest en wanneer er belangrijk nieuws is.
 

Update 18/05/2011
Sinds dinsdag 10 mei draagt Esperanza geen verband meer en probeert ze langzaam, zeer langzaam te recupereren. Ze eet goed en beetje bij beetje wordt ze rustiger. De verzweringen aan haar ogen zijn al verminderd en hoewel ze misschien nooit volledig zullen verdwijnen, zijn ze al aan één oog bijna niet meer te zien. De dagelijkse verzorging van Esperanza is ingewikkeld, want ze kan niet zelfstandig gaan rechtstaan.Marité en José Luis helpen haar twee à drie keer per dag rechtstaan, maar ze slaagt er nog niet in om zich recht te houden. Ze kan met haar achterpoten goed op de grond steunen, maar haar voorpoten willen nog niet mee. Zoals gezegd, eet ze goed en beetje bij beetje neemt haar gewicht toe.

Ze herstelt zeer langzaam en we kunnen nog niet met zekerheid zeggen of ze al dan niet zal kunnen rechtstaan, want het is niet mogelijk om de schade aan haar wervelkolom in te schatten, maar ze heeft gevoel in al haar poten en elke dag probeert men, dank zij de inzet van haar opvanggezin, haar spieren te versterken. Ondank dit alles mogen we onze ogen niet sluiten voor het feit dat het een zeer lange herstelperiode zal worden.Esperanza is een evenwichtige hond en een vechtertje. Ze houdt er niet van dat ze niet vrij over haar lichaam kan beschikken en ze laat zich iedere keer horen als ze haar behoefte moet doen. Ze laat zich ook horen als ze wil dat men haar iets geeft of wanneer ze niet meer wil eten of drinken. Ze heft haar hals en haar kop op want ze probeert zichzelf te behelpen.

Het is een zeer jonge galga en heel groot, met een buitengewone kracht. De nachten zijn moeilijker voor haar want ze wordt meerdere keren wakker en dan roept ze haar “ouders”. Ze heeft nog altijd een oorontsteking die aan de beterhand is en haar zeer mager lichaam doet haar pijn.


Zo voortdurend neerliggen is heel hard voor een lichaampje dat zo mager is. Sinds ze uit het ziekenhuis is, heeft ze wonden aan haar heupen die behandeld en verzorgd moeten worden.

Als alles langzaam, moeilijk en vermoeiend is voor ons en speciaal voor Marité en José Luis, het is nog des te moeilijker voor Esparanza die niet begrijpt waarom ze zich in die toestand bevindt en die strijdt om kracht te krijgen.

Wij danken iedereen die haar blijft ondersteunen. We zijn er zeker van dat Esperanza weet dat er ergens veel hoop op haar rust, want op geen enkel moment staakt zij haar strijd.

We weten nog niet of ze op een dag in staat zal zijn om recht te staan zonder hulp maar we proberen en we hebben jullie hulp nog nodig want Esperanza heeft medicatie, voedsel, verbanden, en een hoop andere noodzakelijke dingen voor haar verzorging nodig bovenop de dierenartskosten.

Duizend maal dank aan iedereen. Wij zullen jullie blijven informeren over haar vooruitgang.

 

Update 30/05/2011

Het is nu 1 maand geleden sinds Esperanza gered werd en Marita schrijft het volgende over haar evolutie :


http://www.elalbergue.org/wp-content/Esperanza1mes.jpg


Esperanza zet haar langzame maar belangrijke vooruitgang verder. Haar gewicht is in één week goed toegenomen en ze is heel levendig. Ze heft haar kopje op, beweegt haar staart, ze roept me om haar pipi te komen opruimen en om haar op te tillen als ze kaka wil doen. Elke dag functioneert haar lichaam beter net zoals dat van om het even welke jonge hond; ze plast op normale tijdstippen en niet meer op elk moment zoals tevoren, ze heeft een normale stoelgang in goede hoeveelheden, geen diarree of constipatie.

Ze eet goed, 4 keer per dag, kleine potjes voor baby’s, voeding van hoge kwaliteit voor herstellende honden, ook worsten, York ham, ragouts van het huis, gemalen hondenvoeding en yoghurt. Elke dag, nadat ze haar maagtabletje gekregen heeft, ontbijt ze met een yoghurt, gegarneerd met hondenvoeding en neemt ze haar medicatie. Aan het eind van de voormiddag krijgt ze een blik Recovery of iets gelijkaardig ofwel een potje hondenvoeding. Op het middaguur krijgt ze ofwel een blik als ze voordien een klein potje gegeten heeft ofwel het omgekeerde of nog 4 worsten of enkele sneetjes ham en ’s avonds, een kleine pot of een ragout van het huis en ook haar medicatie. Daarbij drinkt ze Meritene (= drinkvoeding).

Haar oorontsteking is genezen en haar lichaam begint te recupereren.

Haar achterpoten reageren redelijk goed, ze heeft nog geen kracht, maar als ze kaka moet doen, steunt ze erop en houdt ze zich goed recht. Haar voorpoten gaan veel trager, ze ondersteunen haar niet maar ze versterken en reageren op de massages en de oefeningen. Elke dag wordt het gemakkelijker om haar te manipuleren en te dragen want haar lichaam ondersteunt haar beter.
Ze laat zich zeer goed verstaan, ze spreekt zoals alle galgo’s uououo, uuouoouuouo, uououoouu. En ze beweegt haar staart. De genezing van de wondkorsten gaat heel langzaam, maar ze verdwijnen beetje bij beetje.

Over het algemeen gaat het veel beter met haar, maar natuurlijk is het een zeer langzaam proces en is ze nog heel mager, galgo’s komen geleidelijk bij in gewicht en omdat ze altijd neerligt, is het moeilijker voor haar.

Ik wil iedereen danken die haar dingen toegezonden heeft, eten, medicatie, gaasverbanden, we gebruiken alles. Wie nog wil helpen, blikken met hoge kwaliteitsvoeding en potjes babyvoeding zijn zeker welkom.

Zowel de inspanningen als de tederheid die Marité en José Luis geven, beginnen resultaten te leveren die gewaardeerd kunnen worden door de goede vooruitgang (hoewel langzaam zoals te verwachten was) van Esperanza. Ieder van ons hier van Albergue, wij danken jullie van ganser harte voor de grote toewijding die jullie aan deze kleine galga hebben gegeven vanaf het ogenblik dat jullie vernomen hebben wat er met haar gebeurd was en ook iedereen die ons giften toegestuurd heeft om deze buitengewone galga te helpen herstellen, deze galga die haar best doet om de waardigheid te bereiken die anderen haar geweigerd hebben.

 

Update 04/06/2011   
Marité en José Luis, de fantastische verzorgers van Esperanza hebben deze video's opgenomen waarop men kan zien hoe de kleine galga evolueert. Wij sturen hen alle moed van de wereld voor hun buitengewone toewijding. 

 

 

 

 

Update 21/06/2011

Eindelijk, vandaag 21 juni , bijna 2 maand na haar redding heeft Esperanza terug haar eerste stapjes gezet. Ze maakte enkele korte en zwakke stapjes. Maar ze heeft toch gestapt. Proficiat Esperanza en bedankt aan iedereen voor jullie steun.  Zodat we dit mogelijk kunnen maken.

 

 

Update 30/06/2011

Ondertussen maakt Esperanza veel vorderingen en heeft ze haar eigen rolstoel gekregen.  Deze beelden willen we heel graag met jullie delen.

 

Update 24/07/2011

Esperanza staat nu ook al zelfstandig op haar pootjes !

Fantastisch om te zien !

 

 

Update 26/08/2011

Esperanza stapt alleen rond, wat een moedige galga !

 

 

Galgo Save Belgium heeft 125 euro gestort naar "El Albergue"  voor Esperanza.

Andere giften voor Esperanza

50 euro => Familie Vanhoudenhove

25 euro => Meneer Gilain

25 euro => M. Chapelle

10 euro => Familie Van Droogenbroeck

50 euro => D. Thys

15 euro => S. Vervoort

50 euro => Familie Demarez

50 euro => M. Mertens

  5 euro => M. Meynaerts

15 euro => Familie Van Droogenbroeck

25 euro => V. Zwijsen

25 euro => M. Chapelle

25 euro => I. Simon

10 euro => V. Debakeleer

20 euro => K. Van den Bosch

Bedankt !!!

 


14/07/2011

Hi,
 
I just wanted to confirm that we have received a donation from you in the amount of 95 euro.

Thank you very much!

We´ll have a new update on Esperanza shortly, but I can tell that she keeps getting better and stronger everyday.
 
Have a great afternoon!

 

Warm regards,

 

Nuria
Asociación El Albergue

03/06/2011

Hi,

Thanks a lot! Any help with Esperanza´s expenses is greatly appreciated.

Please thank everyone who has donated on our behalf.

Here´s a quick update on Esperanza´s condition 1 month after we rescued her from the trash container:

Her progress is slow but significant. Esperanza has gained some weight and she´s cheerful and lively. She now raises her head to look around, wags her tail, and calls for her foster parents to clean her up or lift her up to poop. Her body seems to work better everyday, and she acts more and more like any other dog. She eats well and four times a day. Her ear infection has subsided, and her body looks stronger. Her hind legs respond well, although they´re not strong enough yet. Her front legs are weaker, but they are responding well to the massages and exercises recommended by the traumatologist. It gets easier to handle her with each passing day, because her body holds better.

Esperanza communicates like a true galgo... howling when she wants something, and wagging her tail at her foster family. Her sores are taking longer to heal, though but all in all they are much better. She is still very thin, but galgos take longer to bulk up and it takes even longer in her case because she is always laying.

We know that she is still has a long way to go but we are optimistic about her recovery. Thanks so much for caring!

Kind regards,

Nuria

Asociación El Albergue
 
www.elalbergue.org

 

 

 

 © Copyright vzw Galgo Save Belgium asbl

  www.galgosavebelgium.be   All Rights Reserved. 2008