Galgo Save Belgium

Galgo Save Adoptiemenu Actueel Help Ons Onze Projecten

 

Dag van onze 5de verjaardag in Wervik.

17/04/2011

Prachtig weer en een sympathieke ambiance!

GALGO SAVE BELGIUM werd ter gelegenheid van zijn 5de verjaardag uitgenodigd door de « Wervikse tornado’s ».

Deze dag begon om 12.00 uur met een heerlijk warm en koud buffet, dat iedereen verzadigde.

 

Dankwoord van de voorzitters, en de toespraak van de voorzitter van FEPAEX (Fédération Espagnole de Protection Animale d’Extramadure (= Spaanse Federatie voor de dierenbescherming van Extremadura)). Ze kwam als delegatie voor onze vijfde verjaardag.

Haar toespraak:

Beste vrienden,

Vanuit Spanje, in het bijzonder uit een autonome regio grenzend aan Andalusië en Portugal. Wij zijn een vertegenwoordiging van verschillende kleine organisaties ter bescherming van de dieren in Extremadura en wij willen graag deze zo waardige vereniging hier in België bedanken.

Gedurende de 20 jaar dat wij bezig zijn om de Spaanse galgo's te helpen, die zo mishandeld, geminacht en vernederd worden in ons land, is het een grote opluchting te weten dat wij kunnen rekenen op mensen zoals jullie.  Jullie, die deze honden een nieuwe kans willen geven.  Wij zijn gelukkig en trots op jullie vriendschap en hulp.  Het naar hier brengen van de honden, hen te zien, mooi en schoon met hun zachte blik, dit is als een brandstof, een nieuwe energie voor ons om verder te gaan met dit werk en deze strijd.

Wij bedanken u heel hartelijk voor uw gulheid en uw werk. U bent niet alleen beschermers van de galgo's maar ook van de andere honden die bij ons terecht komen door uw giften van voer, manden, dekens, enz.  Al deze giften verdelen wij over de asielen van FEPAEX.  Heel veel dank hiervoor aan u allen.

In Spanje is niets ons te veel, zowel fysiek als psychisch, soms met veel lijden, om ons doel te bereiken.  Maar het zou allemaal niet zo goed gaan zonder verenigingen als die van jullie om ons te helpen en te ondersteunen.

Gelukwensen aan u allen, heel veel dank, maar wij vragen u één ding: blijf voort doen, blijf ons helpen te strijden en over 20 jaar zien wij elkaar hier terug en kijken wij naar de resultaten van onze samenwerking. 

FEPAEX is trots om vrienden als Galgo Save Belgium te hebben.

14.30 uur, meer dan 250 deelnemers, vergezeld van hun honden voor de korte (4,5km) of de lange (7km) wandeling, namen deel aan de geleide wandeling.

 Een indrukwekkend konvooi aan de oevers van de Leie waar men kan genieten van de landschappen van het vlakke land, de windmolen, de moerassige bossen.

Kilometer per kilometer groeide de rij wandelaars onder een stralende zon.

Bij de terugkeer was er lekker fris water voor de honden en verfrissende dranken voor de deelnemers.

 

Deze prachtige dag werd beëindigd met de trekking van de tombola’s.

Het paasstuk in chocolade 2kg 785,

 

De gekookte ham 7kg200

 

En de trekking van het galgostandbeeld in lood, mevrouw Jacquet was de gelukkige winnares ! Proficiat.

 

We ontvingen van de Wervikse Tornado's een prachtige cheque van maar liefst 1600 euro, dit overtrof al onze verwachtingen.  Deze cheque werd door ons geschonken aan Mariangeles van Fepaex voor de installatie van een nieuwe airco in hun camionnette. Zodat de galgo's in de toekomst nog comfortabeler kunnen reizen naar België.

Bedankt aan alle deelnemers.

Een WELGEMEENDE DANK aan de "Wervikse Tornado's" voor het onthaal en de organisatie van deze prachtige dag.

Het GSB-team

 

 © Copyright vzw Scooby-Belgium, Galgo Save Belgium asbl

  www.galgosavebelgium.be   All Rights Reserved. 2008