Galgo Save Belgium

Galgo Save Adoptiemenu Actueel Help Ons Onze Projecten

 

Het verhaal van Yuste


 

Tijdens de laatste reis van het GSB-team naar Spanje hebben we de kleine Yuste leren kennen.

Yuste, een klein zwart galgootje van ongeveer 5 maanden, achtergelaten in de straten van Bajadoz, werd aangereden door een auto die niet eens de moeite deed om te stoppen.

Kinderen namen het levenloze lichaampje van de straat en brachten het bij de dichtstbijzijnde dierenarts, die het hondje meer dan een maand bijgehouden heeft, zonder hem echt goed te verzorgen, want hij dacht dat het hondje toch niet zou herstellen van zijn verwondingen. Maar Yuste wilde absoluut leven en hij heeft het gehaald.

Daarom heeft de dierenarts aan Mariangeles (voorzitter van FEPAEX) gevraagd om hem te helpen want hij kon het galgootje niet meer bijhouden.

Mariangeles heeft het galgootje meegenomen en naar de dierenkliniek waarmee ze gewoonlijk samenwerkt, gebracht om een diagnose van zijn achterpoot te laten stellen. Het arme kleintje heeft twee verkeerd aan elkaar gegroeide breuken die de beweging van twee gewrichten hinderen en zijn pootje misvormen zodat het galgootje gehandicapt is bij het stappen; voor Spaanse dierenartsen is amputatie de enige oplossing in zo’n geval.

Onze voorzitter en zijn echtgenote, beiden dierenarts, maakten deel uit van het bezoek en na hun diagnose en raad heeft het team beslist om de zorgen voor het galgootje op zich te nemen en vooral om zijn pootje niet te amputeren want hij kan zijn pootje op de grond zetten als hij stapt en het is beter om af te wachten hoe hij evolueert tijdens zijn groei.

Galgo Save Belgium neemt een duidelijk standpunt in om galgo’s jonger dan 1 jaar niet ter adoptie te stellen en dat om te vermijden dat puppies geadopteerd zouden worden ten nadele van volwassen galgo’s die veel geleden hebben.

Toch heeft GSB beslist om Yuste naar België te laten overbrengen om hem de beste zorgen te kunnen geven, momenteel wordt hij vertroeteld en opgevoed in een opvanggezin, samen met andere galgo’s en ook met katten. Daardoor hebben we een plaatsje in Spanje kunnen vrijmaken om een andere galgo te redden.

 

 
 


 

 © Copyright vzw Galgo Save Belgium asbl

  www.galgosavebelgium.be   All Rights Reserved. 2008