Galgo Save Belgium

Galgo Save Adoptiemenu Actueel Help Ons Onze Projecten

 

 

De muzikale nacht van Beloeil - 22 augustus 2009.

Dit jaar heeft onze vereniging de gelegenheid gekregen om deel te nemen aan de muzikale nacht van Beloeil door een verkoopstand met “braadworsten” te organiseren en wij hebben die uitdaging aangenomen.

Ons doel was om geld in te zamelen om onze Spaanse vrienden te helpen in hun strijd tegen het doden van galgo's.

Sinds 20 jaar regeert de klassieke muziek over het prinselijk domein van Beloeil. Het is een onmisbaar zomers evenement geworden. Het trekt een talrijk publiek aan. Dit jaar hebben tussen 17.000 en 18.000 mensen in een prachtig kader de toverwereld van de Italiaanse nacht ontdekt.

Het was een mooie gelegenheid om de prachtige wereld van Vivaldi, Verdi, Puccini, Rossini of Pergolèse te herontdekken en ook een mogelijkheid om in de fascinerende wereld van Monteverdi, Bellini, Paganini, Corelli of Donizetti te duiken.

 

Het hele team was aanwezig en het was in een prachtig landelijk kader dat wij de hele namiddag en de hele avond gewerkt hebben. Ons doel was om zoveel mogelijk geld in te zamelen.  Dat is ons ook gelukt met een winst die      2197,50 Euro bedroeg.

 

Een gedeelte van dit bedrag, 2000 Euro, is naar Spanje overgemaakt voor de bouw van het nieuwe asiel in Sevilla en 197,50 Euro is overgemaakt voor het verzorgen van twee jonge galgas “Kim en Ce” die op de straat gevonden waren.

 

Deze mooie manifestatie heeft ons ook de gelegenheid gegeven om kennis te maken met een groot aantal mensen en om hen te sensibiliseren voor ons doel.

Wij hebben reeds de toelating gekregen van de organisatoren om deze ervaring volgend jaar te herhalen.

 

Christiane

 

 © Copyright vzw Scooby-Belgium, Galgo Save Belgium asbl

  www.galgosavebelgium.be   All Rights Reserved. 2008