Galgo Save Belgium

Galgo Save Adoptiemenu Actueel Help Ons Onze Projecten

 

Een stervende galgo in een park!

2/4/2009

Beste dieren- en galgovrienden, we hebben jullie hulp nodig.

 

Ik vertel jullie wat wij vandaag meegemaakt hebben...

We hebben een oproep gekregen van een stervende galgo, en Rayna en ik zijn op zoek naar hem gegaan en toen wij aankwamen hebben we dit lijdende wezen gezien in een hoekje van een park, waar iedereen langskomt en waar iedereen toekijkt maar waar niemand iets doet...                                                    

 

Ik beken het eerlijk, op het eerste gezicht dachten we dat het beter was om hem in te laten slapen, om hem uit zijn lijden te verlossen, de hond was daar neergegooid, hij kon haast niet meer opstaan zoals alle stervende honden.

We hebben hem water gegeven en iets te eten en wij zijn begonnen om alle beestjes uit hem te halen, daar in het park waar iedereen toekeek alsof we een strafdaad begingen, de teken, ik denk dat we zo een 200 tal teken, en ik overdrijf niet, er uitgehaald hebben, de fotos spreken voor zich zelf.                                                            

 

De eerste zorg, 2 uurtjes aaien en we hebben Ray op zijn pootjes gezet,  weg van de plaats die hij gekozen had om te sterven...

 

De fotos spreken voor zichzelf over de vreselijke ontbering die hij heeft gehad en ook dat hij hinkte met een poot en wij geloven dat dit van de heup komt want hij heeft een wond in deze zone...

.....het heeft ons veel tijd gevergd....maar deze nacht slaapt Ray in het huis van een medewerkster en morgen gaan wij met hem naar een dierenarts.....

RAY, is een reutje van ongeveer 3 jaar, een galgo, heel dankbaar, geweldig maar zo triest...

Uitgehongerd, gebroken, uitgeput over zijn hele lijf....

Morgen, wanneer we van de dierenarts terugkomen, vertellen wij hopelijk dat alles goed gaat en dat we een oplossing vinden, er moet een oplossing zijn want hij verdient niet anders dan een gelukkig eind.

Vrienden, wij hebben jullie hulp nodig....

Carolina

http://www.elrefugioescuela.com

 

Als je Ray in het opvangcentrum El refugio Escuela wil helpen:

mededeling: "helps Ray."

n° rekening SOFIA EL Refugio Escuela
IBAN ES14 2100 2622 5402 10044530
Bic: CAIXESBBXXX

Galgo Save Belgium heeft  80 € gestort naar het opvangcentrum

"El Refugio Escuela" om bij te dragen in de hoge medische kosten van Ray !

Laat ons hopen dat Ray dit overleefd !

 

Update !!! Update !!!  vanuit El Refugio Escuela

7/4/2009

Beste vrienden,

DANK U , heel veel dank voor al de berichten met steunbetuigingen, de telefoontjes, de samenwerking om dit verhaal door te sturen, de financiële hulp.... DANK, echt, heel veel DANK uit ons hart, ik weet eigenlijk niets anders te zeggen als dank u , dank u en dank u.

Het gaat beter met Ray, hij heeft nog wel heel veel pijn, en hij moet geholpen worden om op te staan en te gaan liggen, hij huilt veel want alles is pijnlijk maar hij HEEFT GEEN KOORTS MEER, HIJ VRAAGT OM DRINKEN EN ETEN, OM PLASJES TE DOEN EN OM LIEFKOZINGEN.......HIJ IS ERG AANHANKELIJK....      RAY IS IN DE OPVANG BIJ ONZE COLLEGA EN VRIENDIN HELENA, en ik dank haar duizend maal omdat ze een engel is.

Ook al moet er nog een lange weg afgelegd worden, hij zal er beetje bij beetje komen, want hij wil graag leven. Hij moet zich eerst nog herstellen voordat hij geopereerd kan worden want hij is nu alleen maar vel en botten.

Ik hou jullie op de hoogte van zijn vooruitgang en nogmaals DANK, voor jullie aanwezigheid, want het zijn kleine stroompjes die grote rivieren maken.

Ik zend hierbij een video met het binnenkomen van Ray in de kliniek, het is ongelooflijk tot waar de menselijke wreedheid kan gaan.

http://www.youtube.com/watch?v=3UA0R2OBxZo

Carolina

 

Update !!! Update !!!  vanuit El Refugio Escuela

30/4/2009

Beste vrienden,

Met RAY GAAT HET BETER, dit mannetje wil heel graag leven en ook al hebben we nog niet alle informatie en de definitieve diagnose ontvangen, wat de verschillende oplossingen van zijn problemen betreft heeft de traumatoloog, na een eerste bevinding naar aanleiding van de rontgenfoto's die gemaakt zijn, ons gezegd dat de ONTWRICHTING van de heup, wat heel pijnlijk is, een druk op de zenuwen uitoefent en dat daarbij ook nog komt dat hij een oude en reeds samengevoegde breuk van de heup heeft, en dat maakt hem onomkeerbaar MANK.

De operatie of de eventuele behandeling door infiltratie zou voor hem de pijn van de breuk moeten weghalen en als hij geopereerd zou moeten worden, moeten we nog wachten want de hond is nog te zwak om een narcose te kunnen ondergaan.    

En nog een nieuwtje: RAY IS GEADOPTEERD ! Ja en deze manke galgo gaat meerdere talen spreken, hij gaat naar Nederland. Een familie wacht op hem samen met hun andere, ook geadopteerde, galgos, die van de hel zijn gered, net als Ray.

Een grote hoeveelheid goede nieuwtjes, maar zoals ik gezegd heb, het kon niet anders want het zou niet juist voor de arme Ray geweest zijn.

Ik wil alleen maar zeggen, en ik heb het jullie al geschreven met ogen vol met tranen, ik zeg de waarheid, dat dit alles, ALLES  gebeurt is dankzij jullie, dankzij iedere vinger die jullie in beweging hebben gezet om ons te schrijven en ons te ondersteunen, dank aan elke gift die jullie gemaakt hebben om ons te helpen voor de kosten, dankzij elk forum waar ik aan deelneem en ik kan zien dat jullie zijn geval verspreid hebben, dankzij jullie allemaal..... jullie ZIJN UNIEK, ECHT BEDANKT, HARTELIJK BEDANKT....ik heb geen woorden meer.

Ik zend jullie allemaal een kus, ook van de andere medewerkers van de Refugio Escuela…. En een lik van Ray.

Ik stuur hierbij enkele fotos van het magere beestje, hij is voor het eerst een paar dagen geleden, alleen opgestaan om te eten....en ook de verschillenden links.

Ik hoop jullie binnenkort weer te schrijven en een beetje dikkere Ray te tonen, een beetje meer alert op zijn pootjes… en wij bedanken jullie.


Update !!! Update !!! uit El refugio Escuela

5/5/2009

Ik stuur jullie het factuur van de hospitalisatie van Ray.  Dankzij jullie giften, hebben we deze hoge medische kost kunnen betalen.  Bedankt !


Bedankt voor jullie hulp!  Bedankt om hem te redden!

 http://www.youtube.com/watch?v=Az4O6bPxWu4

 

 

 © Copyright vzw Scooby-Belgium, Galgo Save Belgium asbl

  www.galgosavebelgium.be   All Rights Reserved. 2008