Galgo Save Belgium

Galgo Save Adoptiemenu Actueel Help Ons Onze Projecten

 

 

Langs de weg met een gebroken poot !

 

Ik wil jullie graag het verhaal van Elena vertellen:

 

Begin juli is Elena vermoedelijk door een auto aangereden op een autoweg ergens in Sevilla. Ze hebben haar gewoon laten liggen als een stuk afval !  Twee lange dagen heeft ze langs de autoweg met haar gebroken achterpoot in een verschrikkelijke hitte rondgedoold.  Maar niemand vond het blijkbaar nodig om bij haar te stoppen en haar te helpen.   Uiteindelijk heeft toch iemand het dodingsstation (perrera) verwittigd.     De medewerkers hebben haar gevangen en meegenomen.  Isabel, onze medewerkster van het opvangcentrum in Sevilla" had ondertussen vernomen dat er een zwaargewonde galga in de perrera was binnengebracht.   Isabel is Elena onmiddellijk gaan ophalen, het was een ernstige open breuk die al op verschillende plaatsen zwaar ontstoken was. Isabel was haar reddende engel !  

Hoeveel pijn heeft Elena niet moeten verdragen ? Ook in de perrera hebben ze haar niet verzorgd, daar mag een hond geen geld kosten.

 

Elena is direct overgebracht naar een goede dierenkliniek in Madrid, waar ze onmiddellijk is geopereerd. De operatie was een groot succes, met behulp van een metalen plaat en schroeven is de breuk hersteld.   De dierenartsen hebben haar leeftijd geschat op amper  7-8 maand, nog zo jong en al zoveel miserie meegemaakt !

Elena verblijft nu bij Gisela tot haar achterpootje volledig genezen is .   Gisela vertelt mij dat ze haar achterpoot al terug perfect gebruikt., ze rent met de andere honden in het veld.   Ze is voor de eerste keer in haar leven echt gelukkig !. 

Elena is ongelofelijk lief, kalm en aanhankelijk, ze is nog wel heel mager want ze wist niet wat eten was.   Ze krijgt nu 3 keer per dag eten om zwaarder te worden.

Elena is heel sociaal met honden en katten.   Als ze volledig hersteld is zoeken we voor haar een goede adoptiefamilie.

Het ingezamelde geld van ons medische hulpfonds van juni is gebruikt om deze dure operatie mee te betalen.

Bedankt aan alle sponsors !

Els

 

  Copyright vzw Scooby-Belgium, Galgo Save Belgium asbl

  www.galgosavebelgium.be   All Rights Reserved. 2008