Galgo Save Belgium

Galgo Save Adoptiemenu Actueel Help Ons Onze Projecten

 

4 Galgo's gered van de dood dankzij jullie !

Gisteren (12 mei) kregen we van Mariangeles een dringend mailtje met de vraag of we 3 galgo’s konden helpen die in de perrera (= dodingsstation) van Caceres zaten en die nog 1 dag te leven hadden.  Niemand wilde hen redden !  Het ging om Cuca (een mooi zwart teefje), Roy (een zwarte reu met witte borst) en Tibo (een prachtige grote witte reu met bruine vlekken). Nog geen uur later konden we haar het goede nieuws melden dat Galgo Save Belgium deze galgo’s ging redden en voor hen alle kosten ging betalen.  Mariangeles was ontzettend blij en regelde alles om deze galgo’s in veiligheid te brengen.

 

                                        Cuca en Tibo                       

Roy en Africa

Enkele dagen eerder was ookal Africa voor ons uit de perrera van Merida gehaald door Rosa. Rosa is een fantastische vrouw, zij haalt achtergelaten, gewonde honden, puppies van de straat vooraleer de hondenvangers van de perrera komen.  Ze werkt alleen en moet voltijds gaan werken om de kosten van haar geredde honden te kunnen blijven betalen.  Momenteel heeft ze ongeveer 20 honden van verschillende rassen in haar huis. Zij vangt ook Africa voor ons op.

Deze 4 geredde galgo’s zijn samen met Anhur aangekomen op 29 mei in België.  Anhur is een jong zwart galgoteefje dat na een zwaar ongeluk een ernstig gebroken achterpoot had, het was een moeilijke en zware operatie.  Na maanden van revalidatie bij Mariangeles thuis, kan ze terug lopen en spelen maar ze blijft manken aan haar achterpoot. 

Mariangeles samen met Anhur en haar nieuwe baasje.

Deze galgos worden opgevangen door onze schitterende opvanggezinnen die allemaal zonder twijfelen “ ja “ zeiden om deze arme galgo’s tijdelijk op te vangen zodat er in Spanje weer 5 plaatsjes vrijkomen om andere galgo’s te redden.

Deze redding is betaald met de opbrengst van de collectebus in de dierenartsenpraktijk van Dr Hussin en Dr. Menin in Tertre en dankzij de opbrengst van de wandeling in Geluwe georganiseerd door de Wervikse Tornado’s.

 

Mariangeles is met een volle camionette met onze ingezamelde hulpgoederen (dekens, kussens, mandjes, een varikennel, hondenkoekjes, medicijnen, medisch verband en kompressen, hondenbrokken van de inzameling “eetkommen van het Hart”……..) vertrokken richting Badajoz.

 

In Badajoz is dit verdeeld onder: het asiel Acan in Badajoz, Rosa voor haar kleine privé opvang,  een klein asiel in Chiripaina (Guareña).

 

opslagruimte van het asiel Acan in Badajoz

 

De auto van Rosa volgeladen voor haar opvang en het asiel in

in Chiripaina (Guareña).

50 kg hondenkoekjes en dozen blikvoeding voor het asiel in Chiripaina (Guareña)

 

Bedankt aan iedereen die hulpgoederen hebben binnengebracht, een gift heeft gedaan  !

Bedankt aan Rosa en Mariangeles uit Badajoz voor hun hulp ter plaatse, zonder hen konden wij deze galgo’s niet redden.

Bedankt aan onze opvanggezinnen voor hun prachtig werk, bedankt aan het hele team voor jullie inzet .

Groetjes

Els


 Reacties uit Spanje:

Holaa todos
 
 Un millon de gracias por vuestro cariño y por vuestras donaciones.
 
os mando unas fotos del almacenamiento y el coche de ROSA atope  jajajjajjajajj   tiene que hacer dos viajes  mas..
 
Un beso grande
Angeles 


Hi,
 Yesterday, I took these photos in Chiripaina (Guareña, BADAJOZ -ESPAÑA-), when the dogs were eating the cookies donated by Your.
They must be delicious because they ate them very well.
 
Thank you for everything!!
A greeting,
Manuela Pascual

Hallo,                                                                                                                         Gisteren, heb ik deze foto's genomen in Chiripaina (Guareña, BADAJOZ -Spanje) terwijl de honden de koekjes aan het eten waren die jullie hebben geschonken.Ze moeten heel lekker zijn geweest want ze hebben er goed van gegeten.

Bedankt voor alles !! Groeten Manuela Pascual


Hello Els,
I have taken today a part of your donation, thanks a lot for your support.
Next days I will  pick the things I couldn´t today, my car is small and I have to do more than 1 travel to Badajoz.
I forgot my camera and Mª Angeles has taken pictures of my car full of things.
I have given Manoli for the shelter of Guareña  boxes of biscuits and tins of meat .

Thanks so much for your donation.
 Greetings  Rosa

 

Hallo Els,                                                                                                                               Ik heb vandaag een deel van jullie giften gaan ophalen, enorm bedankt voor jullie steun. In de volgende dagen zal ik de andere giften gaan ophalen in Badajoz die ik deze keer niet kon meenemen omdat mijn auto te klein is. Ik was mijn fototoestel vergeten en Mariangeles heeft foto's gemaakt van mijn overvolle auto. Ik heb Manoli van het asiel in Guareña dozen met hondenkoekjes en blikken hondenvoeding gegeven.

Hartelijk bedankt voor jullie giften. Groetjes Rosa


 

 

 © Copyright vzw Scooby-Belgium, Galgo Save Belgium asbl

  www.galgosavebelgium.be   All Rights Reserved. 2008