Galgo Save Belgium

Galgo Save Adoptiemenu Actueel Help Ons Onze Projecten

 

Gered uit de hel !

Tijdens onze trip naar Spanje (eind september) hebben we verschillende perrera's ( dodingsstations) bezocht.  We zullen deze bezoeken niet snel vergeten, alle honden zitten daar te wachten op hun dood.  Ze worden allemaal afgemaakt na amper 10 dagen na aankomst. Er zitten vele soorten honden niet alleen galgo's. De meeste honden zijn mager of ziek, sommige honden liggen te sterven in hun kooien. Wat normaal is want een zieke hond wordt gewoon bij de rest gezet en krijgt geen medische hulp. Waardoor de ziektes zich enorm snel verspreiden onder de zwakkere honden en dat wordt hen vaak fataal.

Eten krijgen ze amper want waarom er nog geld insteken als ze toch moeten sterven.  Zaterdag en zondag krijgen ze geen eten want dat is geen werkdag !  Dat is de vreselijke waarheid ! Spanje is een hel voor honden, ze worden er gewoon verdelgt als ratten zodat de toeristen geen straathonden zouden zien en omdat er gewoon teveel honden zijn. 

Tijdens ons bezoek samen met Rosa aan de perrera van Olivenza (30/09/09) heeft onze voorzitter Yvan  6 galgos vrij gekocht uit deze hel..  Spijtig genoeg hebben 2 van hen het niet gehaald, zij waren heel zwak, graatmager en ziek.   Het was zwaar voor ons om dit te horen maar dat is de pure realiteit in Spanje. Elk jaar worden 100.000 den honden vermoord, gelukkig kunnen wij dankzij jullie toch enkele een goede thuis geven.

De andere 4 waren ook ziek, ze hoestte allemaal.  Maar dankzij de fantastische zorgen van Rosa zijn onze 4 schatten aan te beter hand of al helemaal genezen.  

Rosa (midden op de foto) heeft haar ontfermt over onze 4 geredde galgos en daarvoor zijn wij haar ontzettend dankbaar.  !!!

Galgo Save Belgium heeft met jullie giften deze 4 galgos volledig klaargemaakt voor adoptie.

 

Foto's van hun aankomst 3/10/2009 bij Rosa

Gina

Gala en Salma

We zoeken voor Gala nog een rustige familie met andere galgo's of honden.

Elvis

  Copyright vzw Scooby-Belgium, Galgo Save Belgium asbl

  www.galgosavebelgium.be   All Rights Reserved. 2008