Galgo Save Belgium

Galgo Save Adoptiemenu Actueel Help Ons Onze Projecten

 

 30/10/2010 : Sensibiliseringsstand « Galgoween » in Spy (Namen)
 

Zaterdag 30 oktober 2010 hebben wij, samen met het team van Galgo Save Belgium, een sensibiliseringsstand in de winkel « Mr. Bricolage » in Spy georganiseerd. Dit was een uitstekende gelegenheid om het lot van de Spaanse galgo’s bekend te maken in de regio Namen, en dit tijdens de periode van Halloween. 

Onze stand, voor de gelegenheid « Galgoween » genoemd, zag er goed verzorgd uit in Halloween-stemming en stond in de ingang van de winkel, gelukkig maar, want de regen was spelbreker die dag, maar we stonden gelukkig droog.

Maar, regen of niet, we waren van plan de mensen te sensibiliseren die dag. Sophie en Cédric grimeerden de kinderen naar gelang hun wensen met pompoenen, spoken en andere tekeningen op hun gezicht en zij waren ook blij met de snoepjes die uitgedeeld werden.

Jean Claude Monier, zoals altijd op post van ‘s morgens tot ‘s avonds en soms afgelost door andere medewerkers van de organisatie , heeft met veel geduld meer dan 500 folders uitgedeeld en talloze pennen verkocht. Wij kregen spontane giften van bezoekers en wij hebben daardoor de belangrijke som van 318,31 Euro in kunnen zamelen. Dit geld zal onder andere gebruikt worden voor de kosten van de operatie voor Africa, een jonge galga die in Spanje haar poot gebroken heeft. Zij is nu in België en de poot wordt met klemmen en pijnlijke post-operatieve behandelingen zodanig gemanipuleerd dat hij zal groeien zodat, als de hond volwassen is, zij geen last heeft van een kortere poot.

De meeste bezoekers hebben niet getwijfeld om een donatie, hoe klein dan ook, te doen om onze galgo’s te helpen. Wij hebben ook voedsel en lekkernijen voor de honden gekregen. Sommige mensen wisten nog niets van het droeve lot van de galgo’s in Spanje, anderen hadden er al over gehoord op televisie of in de media. Veel mensen hebben ons vragen gesteld en met aandacht onze posters bekeken en gelezen. Nog anderen hebben gewoon het onderwerp hond besproken en hebben met aandacht de aanwezige galgo’s gestreeld en bekeken, galgo’s die zich gedroegen zoals alleen galgo’s dat kunnen, waardig en genegen. Zij vonden het fijn om aangehaald te worden. Wij hebben vragen gekregen om lid van onze organisatie te worden en twee mensen waren geinteresseerd om eventueel een hond te adopteren. Maar wij hebben ook twee adoptiehondjes weergezien. Perla, onze kleine galga met een gehandicapt pootje en Manuela, het was fijn om hen weer te zien.

De dag ging snel voorbij en het was plezierig om, na het opruimen van de stand, elkaar rond een versterkende kom soep weer te zien. Het team was moe, maar het was een eerste succesvolle dag in de regio Namen.

Heel veel dank aan de heer Emile Malotaux, de verantwoordelijke voor de winkel « Mr. Bricolage » en zijn hele team voor de warme ontvangst en niet te vergeten, aan ons super team van Galgo Save Belgium, dat altijd weer present is.

Tot volgend jaar,

Muriel

 

 © Copyright vzw Scooby-Belgium, Galgo Save Belgium asbl

  www.galgosavebelgium.be   All Rights Reserved. 2008