Galgo Save Belgium

Galgo Save Adoptiemenu Actueel Help Ons Onze Projecten

 

Mario en Jean Carlos: zeer ernstige verwaarlozing.

 

Op 16 april ontvingen we een mailtje van een Spaanse dame die hulp vroeg voor 2 achtergelaten galgos (reutjes) in een marginale wijk in Sevilla.  Ze had 2 fotoís meegestuurd die ze vanuit haar auto had genomen. 

 Deze galgos zagen er verschrikkelijk uit. Het deed ons onmiddellijk terugdenken aan Parchito. We contacteerde deze dame met de vraag of deze galgos al in veiligheid waren.  Dit was niet het gevalk ze dolende nog steeds op straat rond in hun vreselijke lichamelijke conditie.  Vanuit BelgiŽ konden we niet meer doen dan onze contacten in Sevilla (Isabel en Gisela) op de hoogte te brengen.

Gisela vertelde ons dat het momenteel voor elk asiel heel moeilijk was, alles zit overvol en dat Isabel deze week al verschillende galgos had gaan ophalen  in een zigeunerwijk die volledig uitgemergeld en verwaarloosd waren. Maar Gisela beloofde ons dat ze hen zouden helpen.  De dagen gingen voorbij.

Op zaterdag 23 april ontvingen we een smsje dat ze eindelijk de 2 galgos hadden kunnen vangen met hulp van enkele vrijwilligers.  Ze werden Mario en Jean Carlos genoemd en werden met de auto naar het opvangcentrum in Sevilla gebracht waar Isabel nu voor hen gaat zorgen.

Hun toestand was zeer kritiek, ze waren heel mager, zwak en moe.  Isabel wist ook niet of hun organen waren aangetast. Ze hadden een zeer ernstige vorm van schurft dat was wel zeker.  Ze trilde constant over hun hele lijfje en dat was niet van angst.

En toch was er een sprankeltje hoop, alhoewel ze bijna constant sliepen hadden ze een goede eetlust en dronken ze goed.

Maandag 26/04/2010

Mario en Jean Carlos werden gewassen met een speciale shampoo en ondergingen verschillende tests om te weten wat ze nu precies hadden. Ondertussen waren ook alle parasieten (teken en vlooien) van hun lijfje verwijderd.

Dinsdag  27/04/2010

Een smsjes van Gisela, alles ging al veel beter met Mario en Jean Carlos. Ze zullen het overleven. Het was fantastisch nieuws, maar hun weg is nog heel lang.  Ze worden nu ook om de dag gewassen met een speciale shampoo om hun huid te verbeteren.

Galgo Save Belgium zal Mario en Jean Carlos financieel blijven steunen tot ze zijn genezen, want hun verzorging en medicatie kost handenvol geld.  We hebben al een eerste gift van 300 euro gestort.                                             We hopen ook om voor hen 2 prachtige adoptiegezinnen te vinden eens ze genezen zijn.

We kunnen nog steeds heel moeilijk begrijpen wat deze galgos hebben misdaan om zo verwaarloosd en op straat gegooid te worden. Zoals Mario en Jean Carlos zijn er jaarlijks 50.000 den galgos die als afval worden behandeld en gedood zonder reden.

Gelukkig kunnen we dankzij jullie (adoptanten) toch enkele galgos een goede thuis geven.  Dankzij onze trouwe sponsors kunnen we de asielen financieel blijven steunen in hun fantastisch werk.

We houden jullie op de hoogte van hun genezing.

 

 © Copyright vzw Scooby-Belgium, Galgo Save Belgium asbl

  www.galgosavebelgium.be   All Rights Reserved. 2008