Galgo Save Belgium

Galgo Save Adoptiemenu Actueel Help Ons Onze Projecten

Terug

Donatie voor de operatie van Gavina en Javier


29/10/2012


Dit is Javier, een mooie zwarte galgo die enkele dagen geleden gered werd van de straat, hij had een lelijke breuk aan de elleboog. Na de eerste zorgen, onder het pijnlijke gekreun door de breuk, heeft de gespecialiseerde dierenarts van het Catdog Gines ziekenhuis, die nauw samenwerkt met de Fundacion ingegrepen om het herstel van Javier te bespoedigen en er zo voor te zorgen dat hij geadopteerd kan worden.

Om deze bijkomende kosten te kunnen betalen, moet FBM bijna 600 euro bijeenkrijgen, het gaat om de kosten voor de heelkundige ingreep en voor de behandeling die Javier nodig heeft.

Dit type van chirurgie wordt gewoonlijk niet in de gebouwen van de Fundacion gedaan.

Galgo Save Belgium heeft 300 euro gestort voor de operatie van Javier !

 24/10/2012


Gavina brak een poot terwijl ze achter een haas liep. FBM heeft haar gered voor ze ‘geëxecuteerd’ werd.
 Dit is Gavina, een galga van amper 3 jaar oud. Ze zou gisteren gedood worden, maar ontsnapte op het laatste nippertje aan haar executie. Zoals zo vaak gebeurt met honden van dit ras, liep ze in volle snelheid door de velden achter een haas, toen ze door een verkeerde beweging tijdens het lopen ongelukkig genoeg een achterpoot brak.

Wanneer een galgo een dergelijke blessure oploopt, geldt de algemene regel dat de eigenaar eigenhandig het dier afmaakt en dat zou ook gebeuren met Gavina.

Gelukkig nam die galguero voor de executie contact op met de Fundacion Benjamin Mehnert. Tijdens zijn gesprek verzekerde hij dat hij geen cent zou uitgeven om de poot van Gavina te redden en dat hij haar onmiddellijk zou vermoorden tenzij FBM haar zou opnemen.

Geconfronteerd met de oproep van deze wreedaard die ermee dreigde het dier, dat tot nu toe altijd perfect was voor de jacht, af te maken, heeft FBM, verontwaardigd over dit soort gedrag dat helaas bij veel galgueros voorkomt, aangeboden om haar te beschermen, haar alle medische zorgen te geven en haar een betere toekomst te bieden bij een familie waar ze nooit meer gebruikt zal worden als jachtwapen, maar waar ze gekoesterd en gerespecteerd zal worden.

Uiteraard, zal FBM, na dergelijk gedrag, de passende wettelijke maatregelen nemen.Bij het bezoek aan de dierenarts van de Fundacion, werd een mediale breuk van het dijbeen vastgesteld, waarvan het herstel op ongeveer 800 euro zou neerkomen.Galgo Save Belgium heeft 300 euro gestort voor de operatie van Gavina !

 © Copyright vzw Galgo Save Belgium asbl

  www.galgosavebelgium.be   All Rights Reserved. 2008