Galgo Save Belgium

Galgo Save Adoptiemenu Actueel Help Ons Onze Projecten

 

Reis van Galgo Save Belgium naar Spanje (2012)

 

Tijdens de maand september is een team van GSB naar Spanje geweest om de opvangcentra in Extremadura en Andaloezië, waar wij mee samenwerken, te bezoeken.

Tijdens deze reis wilden wij de honden zien die wij wilden reserveren om te laten adopteren, maar wij wilden ook met eigen ogen zien welke vooruitgang er in de situatie van de galgo’s van jaar tot jaar gemaakt wordt.

 

Extremadura was onze eerste etappe en het was fijn om Mariangeles, Lucia, Fatima, Olga en Fernando weer te zien. Zij brengen regelmatig hun geadopteerde honden met naar Duitsland, Frankrijk, Nederland en België.

 

Terwijl wij in de regio Alange rondreden, zagen wij een labrador (ogenschijnlijk achtergelaten) weggekropen in een hoekje vlakbij een voetbalterrein. Wij kwamen erachter dat de hond al enkele weken door de straten doolde.

Els


Gelukkig konden wij haar vangen en naar Mariangeles brengen. Zij is nu gesteriliseerd, gechipped, ingeënt, onderzocht (er zijn bloedstalen genomen) en zij is nu klaar voor adoptie. Wij hebben haar Els genoemd.

 

Tijdens ons verblijf wilden wij ook de asielel in Plasencia en Guareña bezoeken. Tientallen galgo’s en andere honden verblijven daar in de best mogelijke omstandigheden, die elk jaar beter worden dankzij de inzet van de vrijwilligers en ook dankzij de giften die zij krijgen.

 

 

Dit jaar werd in Guarña stromend water geïnstalleerd, alsook werd een muur om het asiel gebouwd om inbrekers en overwachte bezoekers buiten te houden.  Men begint binnenkort ook met de bouw van hokken die uitgeven op de paddocks.

 

 


 

Wij wilden ook graag de opvangfamilies ontmoeten die galgo’s opvangen, verzorgen en socialiseren alvorens zij naar België komen in hun nieuwe adoptiegezin.

 

 

In de regio Don Benito hebben wij dierenleed gezien, galgo’s onder golfplaten, 2 paarden op een kale weide en vastgemaakt aan een te kort touw, in de volle zon.

 

Wij konden niets doen om de situatie te verbeteren. De situatie waarin de dieren verkeerden was bekend bij de dierenbescherming, maar er werd niets aan gedaan.

 

Gelukkig konden we nog een achtergelaten galga redden. Deze hond liep al een jaar door de straten van Guareña te dolen. Een dame gaf haar elke dag rond 22.30 uur eten en langzaam maar zeker werd de hond vertrouwd met een kooi die bij het eten gezet werd.

 

 

Op een gegeven moment werd het eten in de kooi gezet en tijdens ons bezoek besloot Fatima om haar te vangen in de kooi.

We moesten eerst een aantal katten en een podenco uit de buurt houden vóór een angstige en verwilderde galga zich in de kooi liet vangen.

De hond is in goede conditie en bevindt zich nu bij Fatima die haar haar zal socialiseren en voorbereiden op adoptie.

Zij heet Veta. Fatima gaat nu ook de podenco lokken en proberen te vangen.


Wij hebben weer de perrera van Olivenza bezocht, een vreselijk plaats omdat de meeste honden er geeuthanaseerd worden.

 

Wij hebben een beige galga gered die wij Mojita gedoopt hebben.

 

 

 

Later, uit de perrera van Badajoz, hebben wij Mojito gered, een zwart/witte galgo.

 

Ons bezoek aan Extremadura was al bij al succesvol, drie geredde galgo’s en een labrador die naar een andere organisatie gaat.


 

Daarna gingen wij richting Sevilla, waar wij getuige waren van een demonstratie om de Spanjaarden te sensibiliseren over het trieste lot van de galgo’s.

 

Een honderdtal galgo’s waren erbij. Wij waren blij te zien dat de mensen ons ondersteunden met schouderklopjes, felicitaties voor ons werk, knuffels voor de honden en dit zei ons dat de mentaliteit toch een beetje aan het veranderen is.

 

Wij waren ook de officiële opening van het opvangcentrum Fundacion Benjamin Mehnert, samen met vertegenwoordigers van organisaties van andere landen.

 

De burgemeester, de gemeentepolitie en andere hoogwaardigheidbekleders waren aanwezig en hebben het centrum ook bezocht.

Het opvangcentrum herbergt op het ogenblik zo’n 350 galgo’s en veel andere rassen, het is een moderne instelling.

De honden verblijven er in optimale omstandigheden. Ze wachten geduldig om geadopteerd te worden en om plaats te maken voor de volgende sukkelaar.

Sommige honden zitten al twee jaar in het centrum !!!

Twee jaar in het korte leven van een hond !!!

Wat een straf voor een hond die niets misdaan heeft maar die niet voldeed aan de eisen van zijn baas.


 

Wij hebben onze reis afgesloten met het uitzoeken van tientallen galgo’s die op onze site staan voor adoptie.

Mamen

Casaurina

Lina

Laura

Rafael

Wij hebben de galgo's uitgezocht vanwege hun karakter, hun evenwichtigheid en wij waken erover dat zij niet angstig zijn, wij willen echt wel succesvolle adoptie's.


Wij hebben Spanje verlaten met prachtige herinneringen aan de succsvolle momenten, maar ook triestig omdat wij vele ongelukkigen moesten achterlaten.

 

En, sorry, maar wij vergeten bijna u het laatste nieuws te geven :

Els is in Nederland door een jong koppel geadopteerd.

 

Mojito is in België geadopteerd.

 

Mojita is overgekomen naar België en verblijft in een opvanggezin. Zij zoekt nog een defintieve famlie.

Veta verblijft nog in een opvanggezin in Spanje samen met andere honden leert zij  haar angsten te overwinnen. Zij zal waarschijnlijk begin volgend jaar (2013) naar België komen.


 

Dank voor uw interesse in het lot van de galgo’s, zij verdienen deze aandacht.

Denk er eens (goed) over na om er één te adopteren.

Wij zoeken samen met jou de galgo die perfect bij je gezin past.

Zij zijn helemaal niet agressief ookal hebben ze daar reden genoeg voor.


 

Wil je kennismaken met onze galgo's, kom dan gerust langs op één van onze wandelingen.

Daar zijn altijd veel galgo’s aanwezig, je krijgt er alle info van ons team.

 

Geloof ons, door een galgo te adopteren

heeft u een trouwe vriend voor het leven !

 

 © Copyright vzw Galgo Save Belgium asbl

  www.galgosavebelgium.be   All Rights Reserved. 2008