Galgo Save Belgium

Galgo Save Adoptiemenu Actueel Help Ons Onze Projecten

Terug

 

update 25/12/2012

onderaan pagina

Het jachtseizoen begint , Suerte voor dood achtergelaten !

Voor velen betekent deze zin niet veel, maar voor de dierenbeschermingsorganisaties is deze zin de aankondiging van een ware hel.

Het jachtseizoen gaat van start en de eerste slachtoffers zijn de jachthonden, want dan begint de eliminatie. Voor degenen die niet weten wat dit betekent: de honden worden uitgetest en zij die niet voldoen, worden gedumpt, in een asiel achtergelaten, doodgeslagen, opgehangen aan een boom, doodgeschoten, in een put gegooid, aan een paal gehangen om te sterven van dorst, …. Er zijn duizenden inventieve manieren om deze arme dieren uit te schakelen, want men is van het principe: niet jagen is niet eten.

Vandaag stellen we jullie één van deze honden voor, we hebben hem Suerte (Kans) genoemd.

Wij hebben hem gisteravond opgevangen. Hij bevond zich op ongeveer 500 m van de plaats waar we de vangkooi hadden geplaatst om een kleine zwarte galga (een ander gedumpt sukkeltje) met een gebroken poot, dat we al enige tijd probeerden te vangen. Ze had zich niet laten zien en op het ogenbik dat we alles wilden opruimen, ontgoocheld omdat we niet in ons doel geslaagd, werden we op de hoogte gebracht van dit vreselijke geval.

Ter hoogte van de winkel "del Currete", op de Córdobalaan, ontdekte een jongen die zijn hond uitliet, een kleine galgo, verscholen in een hoekje, zonder zich te kunnen bewegen.


Hij lag daar met een verschrikkelijke wonde aan zijn kop die vervormd was, uitgeput en met een gapende snee aan zijn hals, om koude rillingen van te krijgen, waarschijnlijk om zijn identificatiechip te verwijderen. Dat is de waarheid over Suerte, Dat is de waarheid over de jacht.Er is geen enkele waardigheid voor de honden, er is geen greintje respect voor het dier dat zich geeft tot te dood voor zijn baas, er is geen tederheid voor de honden die geboren worden, trainen en waken, er is geen liefdadigheid voor de dieren die maandenlang jongen zogen en lopen, er is geen medelijden voor de honden die niet goed genoeg jagen of snel genoeg rennen.

Wij veroordelen uiteraard dit wrede geval van dierenmishandeling. Zonder identificatiechip zal het heel moeilijk zijn om de dader te vinden en zoals altijd zullen de tientallen galguero’s die het arme dier zullen herkennen als ze het zien, hun mond niet open doen om ons de naam van zijn baas/moordenaar te geven. Zij willen immers ook niet aangegeven worden als zij, op hun beurt net hetzelfde zullen doen.

Met de foto’s die volgen, heb je geen woorden meer nodig, ze spreken voor zich.

Met absolute afkeer en verontwaardiging, vragen we om strengere wetten tegen dierenmishandeling. Wij eisen de afschaffing van de jacht. We vragen om waardigheid en respect voor onze dieren.


Olga ( voorzitster Prado) 

update 15/11/2012

De hoofdwonde is bijna dicht, elke dag wordt hij meerdere keren verzorgd.

De wonde aan de hals wilde niet sluiten en men heeft een deel dat niet wilde genezen, opnieuw moeten naaien..


Suerte werd geopereerd aan de knie van de achterpoot om te zien of het stuk bot dat slecht aan elkaar gegroeid was, kon verwijderd worden.

Uiteindelijk werd beslist om het niet weg te halen want het zou nog slechter zijn. Hij kan zich perfect bewegen, hij kan de trap oplopen, hij kan lopen zonder hinder of pijn.

Uit de CTscan van zijn kop blijkt dat hij een grote massa bloed achter zijn rechteroog heeft waardoor hij niet kan zien door dat oog maar dat kan verdwijnen of ten minste verminderen met de tijd. Het moet regelmatig gecontroleerd worden want dit kan niet geopereerd worden. Hij heeft er geen hinder of pijn van.

Op dit ogenblik weegt hij 21,5 kg en heeft een schoft- en heuphoogte van 68 cm.

Hij is heel erg angstig, hij moet naar buiten gedragen worden in de armen en hij wil alleen maar teruggaan naar zijn kooi. Hij is bang en gestresseerd van alles, het enige wat hij wil is rust.

De bloedanalyses vertonen geen enkele aandoening van geen enkel type.
Hij is ondertussen al gecastreerd, dat heeft men gedaan  tijdens de operatie om de botfragmenten van zijn schedel te verwijderen.

Hij moet nog een 9 à 10 dagen in observatie blijven en daarna zullen we zien.


groetjes,
Olga.

 

De mishandeling die Suerte heeft moeten ondergaan is gruwelijk. Helemaal in elkaar geslagen, de chip uit zijn nek gesneden en voor dood achtergelaten.   Hij is getekend voor de rest van zijn leven. 

De medische kosten en de kosten voor het verblijf in de dierenkliniek lopen zeer hoog op voor Prado.  Prado is een kleine privé organisatie in Don Benito die honden redt, verzorgt en herplaatst. Olga is hiervan de voorzitster.  Zij hebben geen asiel maar werken met opvanggezinnen.   Ze hebben zeer weinig middelen maar roeien met de riemen die ze hebben. 

Galgo Save Belgium stort 300 euro voor Suerte !

 

update 25/12/2012

Bedankt voor jullie giften voor Suerte !

Rigolet RoseMarie => 20 euro

Familie Van Droogenbroek => 10 euro

Zoals jullie kunnen zien, is Suerte bijna volledig hersteld.

Hij heeft ook al een liefdevolle familie gevonden in Franrijk waar hij voor de rest van zijn leven gelukkig kan zijn. 

Suerte, wij wensen je heel veel geluk toe en hopen dat je de narigheid van je vreselijke leven in Spanje snel zal vergeten.

 

 

 © Copyright vzw Galgo Save Belgium asbl

  www.galgosavebelgium.be   All Rights Reserved. 2008