Galgo Save Belgium

Galgo Save Adoptiemenu Actueel Help Ons Onze Projecten

 

Reisverslag: bezoek aan het opvangcentrum van Fundacion Benjamin Mehnert.


Op 6 maart stapte ik op het vliegtuig richting Sevilla, 2u30 later stond ik op Spaanse grond.

Isabel kwam mij ophalen op de luchthaven, gelukkig had ik mijn Spaanse woordenboek bij, zodat ik toch iets kon vertellen.

We reden naar FBM waar ik een week zou verblijven.
 


Mijn taak was om met de vele honderden galgo's kennis te maken en enkele 10 tallen voor ons te selecteren en foto's te maken voor onze website. Ook van de galgo's die al op onze site stonden maakte ik nieuwe foto's met de hoop dat hiermee ze wel een nieuwe familie zouden vinden. Sommige wachten al jaren en andere zijn zo snel geadopteerd, het is niet eerlijk want ze verdienen allemaal een thuis.

Het nieuwe opvangcentrum FBM is nu 1 jaar open.

Sinds 2008 werd er verbouwd / gebouwd aan dit opvangcentrum en tijdens onze jaarlijkse bezoeken konden we de vorderingen goed zien.

Ze beschikken over nieuwe installaties om de honden op te vangen. Ze geven onderdak en verzorging aan meer dan 500 honden waarvan ongeveer 350-400 galgo's. Ze hebben een quarantaine waar de nieuwe honden 15 dagen verblijven alvorens ze verhuizen naar de kennels.

de quarantaineDe galgo's verblijven in een aparte hangar waar 150 grote binnenkennels zijn gebouwd.

Hierrond zijn ze verschillende speelweides waar de galgo's kunnen spelen en lopen, zonnen, ..gedurende de dag.


Verder verblijven er ook katten, varkens, herten, geiten, schapen, konijnen, een pony en een ezel. 

In het hoofdgebouw is er een dierenkliniek, 2 operatiekamers en 2 consultatie kamer voor de 2 dierenartsen die er werken.

het hoofdgebouw

 

de dierenkliniek met hun patiŽnten

rx toestel


Ze hebben hun handen goed vol met de castratie/ sterilisatie van de honden, verzorgen en opvolgen van de zieke honden, het vaccineren, bloedtesten,...Het weer was zeer zonnig van 's morgens tot 's avonds en lekker warm. Het doet toch iets met een mens als je zoveel galgo's samen ziet, ze verdrongen zich om een knuffel te krijgen en wat aandacht. Sommige waren nog wat bang maar de meeste waren zeer sociaal en vrolijk.De kennels waren zeer proper, de hele dag wordt er gepoetst, ook in het weekend. Hiervoor zijn er 4 mensen in dienst, die ook op het terrein wonen.

Alle galgo's hebben elk hun eigen mand met deken en er is heel de dag eten en water beschikbaar.

Je kan wel voorstellen hoeveel vuile was ze hebben ;-) , de wasmachine draaide heel de dag. Een 2de wasmachine zou beter zijn, maar deze professionele machines zijn zeer duur.

Gelukkig droogde de propere was zeer snel in de zon. zodat de dekens snel terug gebruikt konden worden.Al onze ingezamelde hulpgoederen worden gebruikt : jasjes, manden, handdoeken, dekens,...... het doet wel deugd omdat te zien.

onze 90 galgojasjesOnze hulp maakt hier toch wel een verschil !

Onder de vele galgo's kwam Ik Alfredo en Albana tegen 2 van de vele galgo's die op het laatste nippertje uit het dodingsstation van Jerez (Cadiz) waren gered.

 Alfredo is een bruine galgo van ongeveer 8 - 9 maanden oud. Hij is zeer sociaal en aanhankelijk. Hij wil niets liever dan spelen. Hij heeft een kleine handicap , hij heeft een ongecontroleerde tic aan zijn voorpoot hij heeft als pup de hondenziekte gehad. Waarschijnlijk is hier heel weinig aan te doen.

Maar Alfredo is een vrolijke galgo die hiervan geen last lijkt te hebben.

Alfredo

 

 

Albana is een oude galga, hoe oud ?  Is moeilijk te zeggen al haar tanden zijn afgesleten. Ze heeft ook een oude breuk aan haar voorpoot , waardoor haar pootje wat scheef staat.

Albana is zeer aanhankelijk en lief, haar staartje kwispelt altijd. Toch ongelofelijk als je weet dat ze zo'n zwaar verleden heeft gehad. Laat ons hopen dat ze snel een thuis vindt. Wie weet misschien in BelgiŽ.

Albana

 


De dagen vlogen voorbij en tot mijn grote spijt liep mijn bezoek aan FBM op zijn einde.

Ik kan alleen maar zeggen dat de mensen bij FBM zeer hard werken om de galgo's de allerbeste zorgen te geven op alle vlakken.

In afwachting van hun adoptie. Voor sommige gaat het snel voor andere is het spijtig genoeg zeer lang wachten op een thuis.

Je kan begrijpen dat dit allemaal zeer veel geld kost en dat FBM alle steun kan gebruiken.

We blijven hen zeker steunen zowel met hulpgoederen als met giften voor specifieke doelen.

Els
(adoptieverantwoordelijke voor Galgo Save Belgium)


 

 © Copyright vzw Galgo Save Belgium asbl

  www.galgosavebelgium.be   All Rights Reserved. 2008