Galgo Save Belgium

Galgo Save Adoptiemenu Actueel Help Ons Onze Projecten

terug

7 galgo's gered dankzij onze verkoop van galgobeelden.Gedurende 3 maanden (nov-dec-jan) konden jullie mooie galgobeelden kopen en hiermee konden jullie nog helpen om een galgo te redden.

    

Deze periode is ook de hardste tijd van het jaar. Het jachtseizoen is bezig en alle niet bruikbare galgo’s worden dan massaal gedumpt. De straten lopen vol met achtergelaten galgo’s op zoek naar eten, de dodingsstations zitten overvol en onze collega’s krijgen voortdurend oproepen om galgo’s te gaan weghalen bij jagers of zigeuners en als ze de galgo's niet komen halen dan slaan of schieten ze ze dood.

Dankzij de mooie opbrengst hebben we tijdens deze 3 maanden 7 galgo's gered.
Ze werden gered en kregen onderdak bij onze opvanggezinnen van Fepaex in Extremadura of in het opvangcentrum van Fundacion Benjamin Mehnert (FBM) in Sevilla.

2 galgo's zijn ondergebracht bij onze opvanggezinnen van Fepaex en 5 in het opvangcentrum FBM.

We schonken 300 euro per galgo => 600 euro aan Fepaex en 1500 euro aan FBM.

Ze kwamen er terug op krachten en kregen de nodige medische verzorging. Enkele onder hen waren erg verzwakt. Ondertussen zijn ze allemaal klaargemaakt voor adoptie (gesteriliseerd/gecastreerd, vaccins, chip, bloedtesten, paspoort).

Ze zoeken allemaal nog een familie.

Hebben jullie nog een plaatsje vrij voor 1 van deze 7 galgo’s  neem dan contact met ons op of nederlands@galgosavebelgium.be


Wij willen hen heel graag aan jullie voorstellen.Tara is een jonge donker gestroomde galga. Tara werd gered uit het dodingsstation van Badajoz op 31/12/2012 en verblijft nu bij Mariangeles in opvang.

 


Vestusta is een oudere galga van 8 jaar oud. Zij doolde doelloos rond op straat en verblijft nu in opvang bij Mariangeles.

 

Saray is een beige gestroomde galga van 6 jaar oud. Zij doolde rond op straat en verblijft nu in het opvangcentrum van FBM.

 

Vela is een beige galga van 4 jaar oud.  Zij is gered uit het dodingsstation en verblijft in het opvangcentrum van FBM.Patricia is een bruine galga van 3 jaar oud. Zij werd gered uit het dodingsstation en verblijft in het opvangcentrum FBM.

 

Trufa is een gestroomde galga van 5 jaar oud. Zij doolde rond op straat en verblijft nu in het opvangcentrum van FBM.

 

 

Vino is een zwart/witte galgo van ongeveer 4 jaar oud.  Vino is in zeer slechte conditie gevonden op straat. Hij was graatmager en had een zware longontsteking. Ondertussen is hij al beter en wat aangesterkt. Hij verblijft in het opvangcentrum FBM.


Wij willen iedereen hartelijk bedanken voor het kopen van onze galgobeelden waardoor we het leven van deze 7 galgo's hebben kunnen redden. 

Wij hopen dat we voor hen in België

 een familie kunnen vinden !

 © Copyright vzw Galgo Save Belgium asbl

  www.galgosavebelgium.be   All Rights Reserved. 2008