Galgo Save Belgium

Galgo Save Adoptiemenu Actueel Help Ons Onze Projecten

terug

update 28/02 onderaan

Het verhaal van Madiba

 

Madiba is een mooi zwart reutje.  Hij werd begin december (6/12/2013)gevonden op de autoweg in Sevilla door een familie uit Utrera.  Hij liep in het midden van de autoweg en bloedde hevig.  Ze konden hem vangen en brachten hem naar de organisatie Ddevida in Utrera.   Hij werd onmiddellijk naar de dierenkliniek overgebracht.  Hij had een grote wond onder zijn oksel. De wonde was al enkele dagen oud en zwaar ontstoken.  De geur van het dode weefsel en de ontsteking was vreselijk .  Onder verdoving werd deze diepe wonde gespoeld en verzorgd. 

Ondertussen verblijft Madiba bij Encarni in opvang en krijgt hij daar de beste zorgen en nodige medicatie, om de wonde te spoelen moet hij telkens naar de dierenkliniek. Dit kan enkele onder verdoving want het is anders te pijnlijk.  Madiba heeft vreselijke pijnen moeten doorstaan.  Vanaf nu kan zijn nieuw leven beginnen.

Het zal een lange revalidatie worden maar Madiba is in goede handen.

Galgo Save Belgium heeft 150 euro gestort voor de medische verzorging van Madiba. 

Deze kosten zullen hoog oplopen, aangezien het eerste bezoek aan de dierenkliniek al 80 euro kostte en nog vele consultaties zullen volgen. Daarbij komen ook nog de medicatie (antibiotica, pijnstillers,..) en de verbanden om de wonden te verschonen. 

 

update 25/12/2013

Met Madiba gaat het goed.  Hij eet goed en is al een beetje bijgekomen en weegt nu ongeveer 20 kg.  Hij heeft verschillende wonden over heel zijn lijfje. De wonden staan mooi. Ze zijn niet meer ontstoken en al de dode huid is verwijderd.  Elke dag worden de wonden gereinigd en de verbanden verschoond, dit neemt ongeveer 1 uur in beslag.  De verbanden, zalven en antibiotica zijn duur.

Het ziet er natuurlijk vreselijk uit maar nu kunnen de wonden stilletjes aan genezen.  Waarschijnlijk zal er ook nog een dure huidtransplantatie nodig zijn om de grote wonde volledig dicht te krijgen.

 

de wonden op zijn schouder en achterbil.

de grote wonde onder zijn oksel

Madiba samen met Bobo in zijn mand.

Alvast hartelijk bedankt in naam van Madiba.

We houden jullie op de hoogte ivm de genezing van Madiba.

 

 

update 28/02/2014

Dankzij jullie giften konden wij nog 215 euro extra voor Madiba overmaken aan Encarni van Ddevida.

Meynaerts M. => 15 euro

Coone W. => 100 euro

Van droogenbroeck => 10 euro

Haro M. => 15 euro

Van Eylen C. => 10 euro

Samedi J. => 15 euro

Rousseau P. => 50 euro

Encarni en alle medewerkers van Ddevida waren ontzettend blij met jullie giften.  In totaal mochten ze 365 euro ontvangen voor de medische verzorging van Madiba.  Hiermee konden ze al een groot deel van de kosten betalen.

Hartelijk bedankt in naam van Madiba voor jullie hulp !

 

Op 09 februari brachten wij een bezoekje aan Madiba.  Madiba is een vrolijke, jonge en sociale galgo. Een echt schatje.  Zijn wonden genezen zeer goed en waarschijnlijk zal hij geen bijkomende operatie nodig hebben.

   

Eens al zijn wonden volledig genezen zijn vertrekt Madiba naar BelgiŽ.

Daar wacht zijn nieuwe familie al vol ongeduld op hem.

We wensen Madiba een lang en gelukkig leven toe !

Dankzij de goede zorgen van Encarni en haar team en jullie steun kan Madiba nu aan een nieuw leven beginnen.

Bedankt !!!

 

 © Copyright vzw Galgo Save Belgium asbl

  www.galgosavebelgium.be   All Rights Reserved. 2008