Galgo Save Belgium

Galgo Save Adoptiemenu Actueel Help Ons Onze Projecten

terug

SEVILLA REIS 4-10/02/2014


Woensdagnamiddag, 4 februari
Gino, Els en ik worden naar Charleroi gebracht, waar we afgesproken hebben met Nadine en Paulette, samen gaan we voor een week naar Sevilla. We gaan er helpen in het asiel Fundacion Benjamin Mehnert en we bezoeken ook het asiel van Naturalia en Ddevida.Na een rustige vlucht landen we een paar uur later op Spaanse bodem, we halen onze huurauto op en rijden richting hotel, het is al laat dus nog vlug een hapje eten en dan ons bed in.

S’ Morgens vertrekken we naar FBM, onderweg is het stil in de auto, iedereen in gedachten verzonken.
We worden vriendelijk begroet door Isabel en Isa en lopen dan samen door de dierenkliniek en dan richting kennels.


Het is zo overweldigend, er verblijven nu ongeveer 500 hondjes …het is het einde van het jachtseizoen en in bijna elke kennel zitten 3 hondjes tesamen, tranen rollen over mijn wangen … al weet ik dat degenen die hier zijn een gouden ticketje hebben, ze zijn gered, zitten veilig en in propere kennels met voldoende voedsel en water en ze krijgen de beste verzorging …. Maar het zijn er zovéél, zovele mooie, lieve galgo’s… ik krijg de brok in mijn keel niet weg.

De dag vliegt voorbij, we wassen hondjes, maken foto’s en tussendoor proberen we zoveel mogelijk honden even mee buiten te nemen want door de onophoudelijke regen is het niet mogelijk dat ze overdag in de losloopplaatsen verblijven. Het doet pijn om ze telkens terug te moeten brengen naar hun kennel. De honden genieten van onze aandacht en knuffels, het is niet te geloven dat de meesten, ondanks alles wat ze meegemaakt hebben, het vertrouwen in de mens niet verloren hebben.


 

Op de parking staat de Vito bestelwagen die Galgo Save Belgium voor FBM heeft gekocht.  Deze bestelwagen wordt dagelijks gebruikt om galgo's te redden.


Als de dag er bijna op zit en we terug richting hotel willen gaan, brengt Isabel een galgootje mee, Soraya, dat net van straat gered is, we doen haar een jasje aan, ze is helemaal niet bang en nestelt zich op mijn schoot, ze is veilig!


 


Donderdag 5 februari
Dag twee verloopt zoals de eerste, handen tekort voor zovele hondjes, we helpen waar nodig....

ondertussen worden ook galgootjes gered die langs de weg vastgebonden waren en 's avonds worden er nog 4 galgo’s binnengebracht door een dierenarts die ze rondzwervend op straat vond....ik kan maar niet begrijpen hoe galgo's gezien worden als gebruiksvoorwerpen....wat kan worden weggegooid als het geen dienst meer doet...


 Vrijdag 6 februari

We spreken op tijd af en rijden naar de perrera van Huelva… een dodingsstation. Dankzij het Vida programma van de organisatie Naturalia is er een samenwerking en zullen deze honden waarschijnlijk niet gedood worden. Ze komen ter adoptie en terwijl we daar zijn, is een dierenarts op vrijwillige basis bezig met het steriliseren/castreren van de honden.
 


 Wekelijks komen hier ook medewerkers van de organisatie om de honden te verzorgen, de kennels zuiver te maken, te wandelen en te knuffelen…het doet ook goed dit te zien, het zijn jonge mensen, goede Spanjaarden en met een groot hart voor dieren.
 
Daarna bezoeken we het asiel van Naturalia 


Van daarruit rijden we naar de dierenarts tevens opvanggezin waar we eerst een rondleiding in haar praktijk krijgen. Daarna rijden we naar haar thuis waar ook onze opvanghondjes Valeria en Flaco verblijven. De galgo’s lopen samen in de tuin met een paard, zo mooi!  Het is een goede afsluiter van een zware dag.
  

Zaterdag 8 februari

We verblijven een hele dag bij FBM, we helpen met het verzorgen van de hondjes met huidproblemen. We proberen tussen de buien door weer zoveel mogelijk galgootjes buiten even te laten rennen en spelen en maken intussen foto’s.

 

We zijn getuige van enkele galgootjes die opgehaald werden uit de perrera van Sevilla, de chip uit de hals gesneden, in vreselijke conditie…Spanje, een land van uitersten.
 


 

 


 

Zondag 9 februari

We bezoeken het asiel van Ddevida. Ook de galgootjes Whisky en Hugo, die nog ter adoptie staan, komen even "hallo" zeggen samen met hun opvangouders. We ontmoeten ook Madiba, die bijna helemaal genezen is. Van daaruit rijden we samen naar het asiel. Het eerste snoetje dat we zien is Ali Baba, een jonge en speelse galgo. Daarna krijgen we een rondleiding in de dierenkliniek. We sluiten de dag af in de tapasbar waar we samen met Encarni, Fernando en de medewerkers nog napraten over alles wat we gezien hebben die dag.
Maandag 10 februari
We moeten weer naar huis vertrekken. We nemen onze bagage mee naar FBM en brengen onze laatste uren nog door in het asiel. Na dagen van regen is het eindelijk beter weer en kunnen de honden overdag terug buiten in de losloopplaatsen.
We gaan overal nog even afscheid nemen en op enkele bangere galgootjes na, genieten ze allemaal van de aandacht en knuffels die ze krijgen...en dan is het tijd om huiswaarts te keren...  het afscheid valt me heel zwaar, die smekende blik in hun oogjes…het is m’n grootste wens dat ze allemaal een liefdevolle thuis vinden.

Sabine
 

 © Copyright vzw Galgo Save Belgium asbl

  www.galgosavebelgium.be   All Rights Reserved. 2008