Galgo Save Belgium

Galgo Save Adoptiemenu Actueel Help Ons Onze Projecten

terug

900 euro voor Penélope, Dharma en Nacho


Op zaterdag 13/6/2015 werd Penélope gevangen door de vrijwilligers van Uprodea.  Ze hadden een oproep gekregen dat er een magere zwangere galga ronddoolde in Bellavista, in de buurt van Sevilla. Penélope was vrij bang maar met wat geduld kon ze worden gevangen. Ze hebben haar onmiddellijk naar de dierenkliniek gebracht waar ze na verschillende onderzoeken (bloedtesten en echo) werd gesteriliseerd. Alles is vlot verlopen en Penélope heeft nadien enkele dagen verbleven in een opvanggezin om te recuperen.

  Penélope is nog zeer zwak maar elke dag gaat het een beetje beter met haar.

 

Ze heeft ook een probleem aan haar linker achterpoot , waardoor ze erg mankt.

Ondertussen is ze naar een specialist geweest en waarschijnlijk moet ze geopereerd worden. Maar eerst moet ze aansterken en enkele kilo's bijkomen. Penélope is nog een jonge galga van ongeveer 1,5 jaar oud. Het is niet te begrijpen wat ze allemaal al heeft moeten meemaken in haar korte leven.

 

We hebben 300 euro gestort aan Uprodea om Penélope klaar te maken voor adoptie (vaccins, chip, paspoort, bloedtesten, sterilisatie, ..)

Deze 300 euro is een deel van de prachtige donatie van 2000 euro van de Wervikse Tornado's die we begin april mochten ontvangen !


Dharma is gevonden op straat op dinsdag 7/7/2015 door het team van Plasencia. Ze was in vreselijke conditie. Ze had verschillende open wonden en was mager. Onder de vele wonden 1 heel grote open nekwonde.  Waarschijnlijk heeft haar jager haar chip eruit gesneden en haar gedumpt op straat.  De wonde was zwaar ontstoken. Je kan je wel voorstellen dat ze enorm veel pijn heeft geleden.  De vrijwilligers brachten haar onmiddellijk naar de dierenarts waar alle wonden werden schoongemaakt en ontsmet. Ondertussen krijgt ze antibiotica om de infectie tegen te gaan.

Dharma is een jonge galga van ongeveer 2 jaar oud. Ze is zeer lief en aanhankelijk en houdt enorm van knuffels. Ze is niet bang. Dharma is een echt schatje. Ze komt ter adoptie eens haar wonden allemaal zijn genezen.

We hebben 300 euro gestort aan het asiel in Plasencia om Dharma haar wonden te verzorgen en haar klaar te maken voor adoptie (vaccins, chip, paspoort, bloedtesten, sterilisatie, ..)

Deze 300 euro is een deel van de prachtige donatie van 2000 euro van de Wervikse Tornado's die we begin april mochten ontvangen !


De vrijwilligers van het asiel van Plasencia kregen een oproep van de politie dat er ergens een galgo lag langs de weg.  Ze gingen hem ophalen.

Nacho was nog maar een galgopup van enkele maanden oud, hij had een zonneslag, was volledig uitgeput, uitgedroogd en mager. Wie weet hoelang heeft hij dorst moeten lijden?   En het is nu extreem warm in Spanje met temperaturen rond de 40 graden en meer.  Gelukkig kon hij op tijd gered worden.  Na enkele bakken water en wat eten ging het al veel beter met Nacho. Hij is nog moe maar dat komt allemaal wel inorde.

We hebben 300 euro gestort aan het asiel in Plasencia om Nacho klaar te maken voor adoptie (vaccins, chip, paspoort, bloedtesten, castratie, ...)

Deze 300 euro is een deel van de opbrengst van de wandeling in Baudour (15/3/2015) !


Penélope, Dharma en Nacho komen alle 3 ter adoptie eens ze volledig hersteld zijn. 

We hopen een goede familie voor hen te vinden.

BEDANKT !!! 

 © Copyright vzw Galgo Save Belgium asbl

  www.galgosavebelgium.be   All Rights Reserved. 2008