Galgo Save Belgium

Galgo Save Adoptiemenu Actueel Help Ons Onze Projecten

terug

1250 euro voor hulp aan Canelo, Moreno, Milka, Saeta, Jara en Bella !

 

600 euro voor Canelo, Moreno en Milka

600 euro werd gestort  half maart naar Salvemos animales de Merida (sam) , voor het redden en verzorgen van 3 galgos (2 reuen en 1 teef), die  zonder eten en drinken waren achtergelaten door hun eigenaar aan een huisje. Ze waren volledig uitgedroogd en uitgemergeld.  Sam werd op de hoogte gebracht en had de galgos al verschillende dagen gaan eten en drinken geven.  Samen met de politie werden de galgos op 13 maart daar weggehaald.   De foto's en filmpjes spreken voor zich.

 

Canelo en Moreno

 

Milka

 

 

Ze werden onmiddellijk naar de dierenarts gebracht, Ze waren alle 3 (Canelo,Moreno, Milka)  ernstig ondervoed , zaten vol met parasieten (teken en vlooien) , hadden overal wondjes, staart gebroken.

De bloedresultaten waren ronduit slecht voor de 2 reuen.

Canelo was positief voor leichmania, anaplasma en filaria.  

Moreno (zwarte) was positief voor leichmania.

Er werd onmiddellijk gestart met medicatie voor hen.

Gelukkig waren de bloedresultaten voor Milka allemaal goed.

Ze zijn overgebracht naar een hondenpension, waar ze kunnen aansterken en worden verzorgd totdat de Rechter uitspraak doet over deze zaak van ernstige verwaarlozing.

Dit kost SAM handenvol geld om deze kosten (medicatie, dierenarts, hondenpension, speciale voeding,.) te kunnen betalen.

We hebben in totaal 600 euro gestort voor Canelo, Moreno en Milka. 

300 euro  is afkomstig van een deel van de opbrengst van de benefiet van Els Decru (22/10/2016).

De overige 300 euro is de opbrengst van de spaarpotjes die in de dierenartsenpraktijk van onze voorzitter Yvan Hussin staan in Tertre.

 


400 euro voor Jara en Saeta

400 euro werd gestort op 4/4/2017 naar het asiel Chiripaina van Fatima in Guarena voor de galgas Jara en Saeta.  Door de slechte financile toestand van dit asiel hebben ze niet voldoende geld om de galgos klaar te maken voor adoptie (vaccins, sterilisatie, paspoort, chip, ontworming, bloedtesten, medicatie,)

Deze 400 euro is een deel van de gift van de West-Vlaamse Salvavidas die we eind 2016 ontvingen.

 


250 euro voor Bella, een zwaar mishandelde galga !

In de nacht van 28 maart werd Bella in vreselijke conditie gevonden door vrijwilligers van het asiel in Plasencia.  Een nacht die ze nooit meer zullen vergeten.  Bella was zo zwaar mishandeld, ze kon niet meer lopen, was zwak en uitgeput. Ze had verschillende breuken en snijwonden aan haar 4 poten,  alsof ze haar poten hebben willen afsnijden.  Haar vacht in haar nek was verschroeid, alsof ze haar hebben willen ophangen met een touw. De ware feiten zullen we nooit kennen maar haar verwondingen spreken voor zich, ze heeft vreselijk  afgezien. Onbegrijpelijk, wie doet nu zoiets met een weerloze hond?  Die man moet een echt monster zijn geweest. 

Dit verhaal van ernstige dierenmishandeling haalde zelfs de lokale kranten.  Een klacht tegen onbekende werd ingediend bij de politie.

Bella werd onmiddellijk overgebracht naar de dierenkliniek waar ze volledig werd onderzocht  en de eerste zorgen kreeg.  De eerste dagen waren kritiek, maar ze heeft het overleefd.  Ondertussen is ze al verschillende weken in de dierenkliniek en genezen haar wonden goed. Toch zal het nog even duren alvorens ze volledig hersteld is.  We hopen voor Bella een liefdevolle thuis te vinden.

 

We hebben 250 euro gestort voor Bella naar het asiel in Plasencia, deel van de  gift van de West-Vlaamse Salvavidas die we eind 2016 ontvingen.

  Copyright vzw Galgo Save Belgium asbl

  www.galgosavebelgium.be   All Rights Reserved. 2008