Galgo Save Belgium

Galgo Save Adoptiemenu Actueel Help Ons Onze Projecten

terug

GSB stort 707 euro voor de galgos Johan, Pecas en Yoda !

 

257 euro voor Johan

Eind september heeft het team van gsb naar jaarlijkse gewoonte de asielen in Spanje bezocht waar ze mee samenwerken.

Tijdens een bezoek aan een galguero, hebben we een pupje kunnen redden dat zwaar was toegetakeld was door de andere honden die daar losliepen. De omstandigheden waarin deze galgos werden gehouden was vreselijk, de meeste lagen aan de ketting en kregen enkel oud brood te eten. Pups van verschillende leeftijden liepen er vrij los. Gelukkig konden we deze pup van amper 2 maanden oud redden. Hij had het daar geen 2 dagen meer overleefd. Voor de jager had hij geen enkele waarde, hij had hem als cadeau gekregen maar de grotere honden vielen hem telkens aan.


We hebben hem
Johan genoemd. Johan zat vol vlooien en teken en had 2 etterende bijtwonden in zijn nekje. Hij was ook zo mager en bang. Bij aankomst in het asiel kreeg hij onmiddellijk eten. Hij was echt uitgehongerd.

Hij kreeg eerst iets tegen de vlooien , teken en wormen. Al snel begon hij te spelen en was hij minder bang, hij voelde zich veilig en dat zag je. Enkele dagen na zijn redding werd Johan erg ziek. Hij wilde niet meer eten ,drinken ,gaf over en hij had diarree. Voor een pup is dit levensbedreigend, hij werd onmiddellijk naar de dierenarts gebracht en werd aan het infuus gelegd en kreeg de nodige medicatie.

Encarni nam Johan in huis , ze sliep naast hem zodat ze hem voortdurend (dag en nacht) in het oog kon houden. Hij was zwak en we konden enkel maar hopen dat de medicatie zijn werk zou doen. Gedurende 4 dagen wilde hij niks eten of drinken maar dankzij zijn infuus bleef zijn gewicht stabiel. De dierenarts volgde hem dagelijks op, zodat de medicatie kon aangepast worden naar zijn huidige toestand.

Het was erop of eronder. Maar ookal was hij zwak, in zijn oogjes zag je dat het een vechtertje was. Op dag 5 was er beterschap en begon hij terug interesse te tonen in eten en terug te kwispelen. Tegen de avond had hij al goed gegeten. Sindsdien gaat het heel goed met Johan, hij is zoals echte puppy zeer speels, ondeugend, vrolijk en lief. Rusten zit in hem niet in, hij speelt bijna gans de dag. Hij is ook al hard gegroeid de laatste tijd. Hij zal een prachtige galgo worden.

We hebben
257 euro gestuurd naar Ddevida om alle kosten voor Johan te betalen, zoals de medicatie, vaccins, ontwormingen, chip, paspoort, en hondenbrokken van de beste kwaliteit. Zodat hij een goed start krijgt. Hij is geboren in de hel maar dankzij zijn redding, wacht er een mooie toekomst voor hem in BelgiŽ.
 Deze 257 euro is een deel van de opbrengst van de wandeling in Deerlijk (18/6) georganiseerd door Johan Vroman.


BEDANKT !250 euro voor Pecas
 

Pecas is een mooi gestroomd galgomeisje van 3 jaar oud.
Ze was gedumpt door haar jager en zwerfde meer dan 3 maanden rond in de buurt van een snelweg. een zeer gevaarlijk omgeving voor een galgo op de dool. Een dame kwam haar elke dag eten en water geven. Ze probeerde stilletjes aan haar vertrouwen te winnen. Op een dag werd ze aangereden op de autosnelweg, gelukkig overleefde ze het. Haar voorpoot ving de klap op en brak. Door deze breuk was ze minder mobiel en kon de dame haar vangen en overbrengen naar het opvangcentrum van Fundacion Benjamin Mehnert.

 

Daar werden de eerste zorgen toegediend in hun dierenkliniek. Enkele dagen later volgde een succesvolle operatie (11/10) , de breuk werd hersteld met pinnen. Pecas herstelt goed en gaat elke dag naar de revalidatie. Hopelijk kan ze snel terug op 4 pootjes lopen.

Terwijl Pecas elke dag meer vorderingen maakt gaan wij op zoek naar een liefdevolle familie voor haar.

Ze is sociaal met mensen en andere honden.
eens ze je kent is aanhankelijk en lief.

We zoeken voor Pecas een familie met een tuin en andere sociale hondenvriendjes.

We hebben 250 euro gestort aan FBM voor de operatie van de beenbreuk van Pecas.

Deze 250 euro is een deel van de opbrengst van de wandeling in Deerlijk (18/6) georganiseerd door Johan Vroman.

BEDANKT !

 Foto's na de operatie


 

200 euro voor Yoda

We hebben 200 euro gestort naar het asiel Chiripaina (Fatima) om Yoda klaar te maken voor adoptie.

Door de slechte financiŽle toestand van dit asiel hebben ze niet voldoende geld om de galgos klaar te maken voor adoptie (vaccins, sterilisatie, paspoort, chip, ontworming, bloedtesten, medicatie,Ö)

Yoda is aangekomen in BelgiŽ op 7/10/2017.

Deze 200 euro is een deel van de opbrengst van de wandeling in Eigenbrakel (10/9/2017).

BEDANKT !

 © Copyright vzw Galgo Save Belgium asbl

  www.galgosavebelgium.be   All Rights Reserved. 2008