260 euro voor aankoop puppymelk voor gedumpt Galgo-nestje in plastiek zak

08-12-2022
Op 13/11 werd langs een verlaten stuk weg in Almendralejo een nestje van 8 pasgeboren Galgootjes gevonden in een dichtgebonden plastieken zak. Gelukkig trok hun gekrijs de aandacht van een voorbijganger en werden ze gered door de medewerkers van Recal.  Ze waren amper 2 à 3 dagen oud. Gedumpt in een zak om te sterven. Wat een verschrikkelijk verhaal.  Een Galgo moeder die haar 8 pups werd ontnomen omdat ze niet gewenst waren.  En als afval in een zak langs de weg worden gedumpt. Er zijn geen woorden voor, maar in Spanje komt dit heel veel voor. 
Pups in een doos of zak achterlaten of in een afvalcontainer dumpen om ervan af te zijn.
Gelukkig hadden deze kleintjes meer geluk.
Ze werden verdeeld over 3 opvanggezinnen die zich voltijds voor hun voeding en verzorging wilde inzetten.
Spijtig genoeg heeft 1 eentje het niet overleefd, zo'n kleine pups grootbrengen zonder moeder is niet evident.  De 7 andere eten goed en groeien als kool.
Omdat poedermelk voor zoveel puppies zeer duur is, hadden we ook onmiddellijk besloten om 260 euro te storten voor de aankoop van 5 x 2 kg baby dog milk van Royal canin.   Zo helpt Galgo Save Belgium mee om deze deze kleintjes een goede start te geven.  We duimen mee dat ze allemaal uitgroeien tot vrolijke, speelse en gezonde pups en wie weet misschien binnen enkele maanden een gezinnetje vinden in België.
Deze donatie was mogelijk dankzij de opbrengst van het Halloween event van Françoise. Bedankt!