Adopties 02/05/2021

02-05-2021

Onze adoptiedag werd een adoptieweekend.

Zoals gewoonlijk zou het transport vrijdagochtend rond 7u onze 11 Galgo's gaan opladen in het asiel Fundación Benjamín Mehnert in Sevilla.
Echter door een technisch defect (kapotte koppeling) van de bestelwagen, die naar de dichtstbijzijnde garage was gebracht, was het vertrek uitgesteld naar 15u.
Hun aankomst in België was voorzien op zaterdag 1 mei rond 18.30u. Er volgde nog meer slecht nieuws, de koppeling was niet correct hersteld en een team van mekaniekers was het transport tegemoet gereden. Ze hebben heel de nacht en ochtend doorgewerkt, zodat ze uiteindelijk rond 10u konden verder rijden. Alles ging goed met de honden, ze hadden ze ook 1 per 1 uit hun kennel gelaten zodat ze hun behoeften konden doen.

Na zoveel vertraging kon je al raden dat ze s 'nachts zouden toekomen in België. Aankomst in Tertre om 1u zondagochtend, waar Ritmo zijn gouden mandje stond.
De 10 Galgo's voor Bornem zijn toegekomen rond 2u. Ze zijn allemaal veilig aangekomen, ze werden uitgeladen, kregen eten en drinken en een zachte mand om in uit te rusten.
Dit werd dus ook bivakkeren voor een aantal van onze vrijwilligers, veldbedje en slapen bij de honden zodat ze niet alleen waren en rust vonden...veel is er niet geslapen maar de nacht is goed gepasseerd.

Start van de adopties 9u15 en eindelijk konden Siggy, Habu, Simeon,Trompito, Narciso, Tango, Piraña, Fenix, Elaisa en Capicua na deze ellenlange trip op een zacht kussen rust vinden in hun nieuw huisje. Veel succes en geluk aan allen en dank aan de flexibiliteit van iedereen, adoptanten, vrijwilligers en de dierenarts! 

En een grote dank aan de fantastische gastheer en gastvrouw in Bornem die voor ons een enorme hulp zijn, zonder hen was dit onmogelijk geweest... dergelijke locatie, veilig, warm en gastvrij.... gewoon top!

En zelfs in het holst van de nacht werden er hulpgoederen meegegeven voor onze asielen!