Chese & Bolindra (In optie)

  • Geslacht: Reu
  • Geboortedatum: 03-12-2016
  • Schofthoogte: 71 cm
  • Kleur: beige
  • Ras: Galgo
  • Locatie: Belgium
  • België
  • 2
  • 3
  • 6

*** SPECIALE ADOPTIE ***

UPDATE!

Chese en Bolindra en vooral Chese maken heel kleine vorderingen naar vreemde personen toe .Corona heeft ook in hun nadeel gespeeld, daar er natuurlijk zo weinig mogelijk contact mocht zijn. Van plotse bewegingen houden ze nog steeds niet. Naar het  opvanggezin toe zijn ze heel lief en zoeken ze steeds contact ,dit doet Chese gemakkelijker dan Bolindra. Toch komt ze steeds liggen waar iemand is, maar zij blijft op haar hoede. Wat deze 2 honden hebben meegemaakt moet verschrikkelijk geweest zijn, maar toch verdienen ze een baasje die hen heel graag ziet en heel veel geduld heeft. Ze verdienen een warm nest.


**********************************************************************************

Chese en Bolindra, zijn samen door de jager in het dodingsstation afgestaan. 

Daar werden ze samen weggehaald en naar het asiel gebracht. Gezien ze zo aan elkaar gehecht zijn hebben we ze beiden in opvang genomen.
Ze waren beiden heel bang.

Chese is een reu van 13/3/2016 en is ongeveer 70cm groot. Het heeft 7 maand geduurd vooraleer hij buiten kon aangeraakt worden. In huis kon hij gestreeld worden als hij op een kussen lag, maar anders ging hij ook rond de tafel op een afstand.

Chese en Bolindra zijn van 8/12/2019 in opvang in België. Met heel veel geduld hebben we nu hun vertrouwen gewonnen. Chese zoekt nu steeds nabijheid van zijn baasje, volgt je op de voet, is een knuffelaar en wanneer de halsband genomen wordt springt hij tegen je aan om te wandelen. Nochtans bij het passeren van andere mensen slaat hij nog wat in paniek en duikt wat weg. Chese zal tijdens het wandelen tegen je been wrijven met zijn hoofd of met zijn lichaam tegen je aanleunen.

Bolindra is een teef van 03/03/2012 en ongeveer 59 cm groot. Zij is iets zelfzekerder en kwispelt gemakkelijker. Zij zal zich laten strelen wanneer zij dat wil. Als zij zin heeft draait ze zich tegen je aan en als er snoepjes in de buurt zijn dan is ze ook een beetje meer te verleiden. Ook met het wandelen loopt zij met meer vertrouwen maar ook bij het passeren van andere mensen is ze nog wat bang.

We willen deze beide lieverds niet scheiden!

Dit is dus een speciale adoptie!

Adoptanten moeten veel ervaring hebben met bange honden én Galgo’s. Ze moeten hier nog veel tijd investeren, maar we zijn ervan overtuigd dat dit stap voor stap goed zal komen gezien de lange weg die ze reeds afgelegd hebben. Bij eventuele interesse vragen we om eerst bij het opvanggezin langs te gaan en pas daarna zal een huisbezoek volgen. Het opvanggezin wenst ook contact te houden met de adoptanten om verder te kunnen opvolgen en eventueel nog advies te geven voor zolang het nodig zou zijn.

Een grote tuin is een must en met een sterke afsluiting van minimum 1m80 hoog.

Ze kunnen niet met katten, kinderen gaan ze uit de weg, maar het lijkt ons beter als er geen te kleine kinderen aanwezig zijn.

Wie kan zich ontfermen over dit lieve koppel en hen een leven geven die ze verdienen?