Nieuwsjaargeschenk van 12.000 euro voor onze asielen

20-02-2020

Bij de start van dit nieuwe jaar wensen we onze asielen het allerbeste toe!

De realiteit is spijtig genoeg heel anders, onze asielen worden overspoeld met gedumpte Galgo’s die niet meer bruikbaar zijn voor de jacht. Door de beperkte financiële middelen is het dikwijls erg improviseren zodat alle geredde honden alle nodige medische zorgen kunnen krijgen en voldoende eten. Doordat ze geen subsidies krijgen van de overheid, hangen de asielen uitsluitend af van vrijwillige donaties. Onze hulp maakt voor hen dan ook echt een verschil in het al dan niet kunnen helpen van de gedumpte Galgo’s.

Onze 12.000 euro werd als volgt verdeeld:

Fundacion Benjamin Mehnert ontving 6500 euro. Momenteel verblijven er een 650-tal Galgo’s. Met deze donatie hebben zij een heftruck aangekocht van 6000 euro, hiermee wordt het zware werk binnen het asiel eenvoudiger en sneller. Aanvoeren van palletten met hondenbrokken, verdelen van ontvangen hulpgoederen,... Zeker een goede investering voor de toekomst!
De overige 500 euro werd gebruikt om medische kosten van de nieuwe geredde Galgo’s te betalen. Felix kwam binnen op 5/02/2020 bij FBM met een gebroken voorpoot. Nicolasa was aangereden door een auto en werd gered op de autosnelweg, haar achterpoot was gebroken op verschillende plaatsen. Zowel Nicolasa als Felix zijn ondertussen geopereerd en stellen het goed. Hopelijk gaat de revalidatie goed en vinden ze een liefdevolle familie!

Naar het asiel in Plasencia konden we 1500 euro overmaken. Met onze donatie hebben ze in totaal 2340 kg hondenbrokken aangekocht. Hiermee kunnen ze hun honden eten geven gedurende 2 maanden. In januari werden er 54 zakken van 20 kg aangekocht dat is 1080 kg voor een bedrag van 700 euro. In februari werden er 63 zakken van 20 kg hondenbrokken aangekocht dat is maar liefst 1260kg voor een bedrag van 800 euro.

Recal ontving 1500 euro. Hiermee konden ze Marta, Clara, Lienzo, Turmaline laten steriliseren of castreren. De bloedtesten doen voor Lienzo, Marta, Clara en Turmaline. De tanden van Clara laten reinigen, zodat ze klaar zijn voor adoptie.Dit kostte 692 euro.
Verder werd de volgende dingen nog aangekocht :
• een chiplezer
• 5 sets om nietjes te verwijderen na genezing van de wonden
• 5 sets om wonden te dichten met nietjes
• een hondenweegschaal
• hondenbrokken

Ook Uprodea kreeg 1500 euro. Met 711,91 euro werden verschillende soorten medicatie, 35 vaccins,... aangekocht zodat ze hun medicijnkast in het asiel weer konden aanvullen. Aankoop van enkele zakken speciale hondenbrokken zoals renal, gastroenteric en light voor de zieke honden voor een bedrag van 140 euro. Uprodea kocht ook nog voedingsupplementen voor de gewrichten, nieren en vitamines voor de honden. Er werd ook een hondenweegschaal aangekocht, die is erg handig om de honden te wegen zodat ze de juiste hoeveelheid medicatie kunnen toedienen.

Salvemas animales de Merida (SAM) ontving 1000 euro. Met 320 euro werd een deel van de openstaande rekeningen bij hun dierenarts betaald. De gaat hier om medische kosten zoals consultatie's, rx foto's, echo, medicatie,… die gemaakt zijn voor de Galgo’s die ze gered hebben. Met de overige 680 euro werden 20 zakken hondenbrokken (20kg) voor de Galgo’s van ons Galgo Save Project aangekocht. Dat is een totaal van 400 kg. Daar kunnen ze al enkele weken van smullen!

Dit bedrag konden we overmaken aan onze asielen in Spanje, dankzij jullie giften en opbrengsten van onze GSB wandelingen van 2019, deel van de donatie van de Perramigos en de opbrengst van de benefiet in Kachtem georganiseerd voor Els Decru.

Hartelijk bedankt Iedereen!