Ter nagedachtenis van Sim Luyten

18-03-2020

Sim was een jongeman uit Scherpenheuvel die heel onverwacht overleed op 24 januari 2020. Hij was een echte dierenvriend volgens zijn ouders en had al in verschillende asielen in Spanje geholpen. Ze wilden geen bloemen of kransen op zijn begrafenis maar vroegen om een donatie aan onze organisatie. Hiermee konden wij dan Galgo’s helpen. Een bijzonder mooi gebaar van hen in deze moeilijke periode.

We willen heel graag volgende personen bedanken voor hun bijdrage:
Gert Vlasselaer en Marina Buedts
Claes Veerle
Maake, Florke en Kathleen De Mol
Acod Lokale en Regionale Besturen
Schots Eveline

Wij willen de ouders van Sim, zijn familie, vrienden en kennissen heel veel sterkte toewensen met dit groot verlies. Als dank voor hun steun hebben wij een Galgo vernoemd naar SIM.
Deze prachtige grote Galgo werd gevonden op straat begin februari in Dos Hermanas door één van de vrijwilligers van het asiel Uprodea. Ze konden hem heel makkelijk vangen want hij is heel aanhankelijk naar mensen toe. Gelukkig was Sim nog in goede conditie waarschijnlijk heeft hij niet lang op straat geleefd.

Zijn bloedtesten op mediterraanse ziekten waren OK. Hij heeft ondertussen ook zijn vaccins gekregen en is gecastreerd. Het was de vrijwilligers in het asiel ook opgevallen dat Sim raar liep, na een bezoek aan de dierenarts bleek dat hij ontwrichte knieschijven heeft, meer uitgesproken aan zijn rechterpoot. Ze gaan nu met hem naar een specialist gaan om te kijken hoe groot de omvang is en wat de eventuele opties (bv. operatie) zijn . Hun dierenarts denkt dat het een aangeboren misvorming is maar een specialist zal hierover uitsluitsel moeten geven.

Door de uitbraak van het coronavirus in Spanje hebben ze tot op heden nog geen afspraak kunnen maken bij een traumatoloog voor Sim. We ontvingen een totaalbedrag van maar liefst 650 euro dat integraal doorgestort is aan het asiel Uprodea. Zij zullen hiermee Sim volledig klaarmaken voor adoptie en alle dierenartskosten en eventuele operatie betalen. Moest er geen operatie nodig zijn, zal het geld dienen om de medische kosten van andere geredde Galgo’s te betalen. Binnenkort komt SIM ter adoptie!
We hopen dat hij een prachtig leven tegemoet kan gaan!